ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 26/7

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 26/7

Η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο και οι κινήσεις εκτόνωσης της κρίσης, η κατάσταση με τον τουρισμό και η απουσία κινήτρων από τους ξενοδόχους για τους Κύπριους, ο οροφή στους ασθενείς που θα δέχονται οι ειδικοί γιατροί που θέτει ο ΟΑΥ, οι υψηλές αμοιβές μεγαλοτραπεζιτών εν μέσω μνημονίου, η έκδοση νεαρού Κύπριου χάκερ στις Ηνωμένες Πολιτείες και πληροφορίες για πιέσεις ώστε να υπάρξει άμεσος διαμοιρασμός των εσόδων από το φυσικό αέριο, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Κυριακής 26/7.

 
 
Η  «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σφίγγει τα λουριά ο ΟΑΥ» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας βάζει οροφή στους ασθενείς που θα δέχονται οι ειδικοί γιατροί ημερησίως. Αλλού γράφει ότι μια μέρα μετά την προπαγανδιστική φιέστα του Ερντογάν στην Αγία Σοφία, η Τουρκία ξέσπασε σε νέο εμπρηστικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα έξι νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες, γράφοντας ότι μεγαλώνει η αλυσίδα και ξεφεύγει η κατάσταση.
 
Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Γιατί τα ξενοδοχεία μας αγνόησαν του Κύπριους» η εφημερίδα «Πολίτης» αναφέρεται σε απαντήσεις του ΠΑΣΥΞΕ στις διαμαρτυρίες κυβέρνησης και πολιτών, ότι δεν επέστρεψαν περισσότερα πίσω στον Κύπριο πολίτη. Αλλού προβάλει ανάλυση στην οποία διερωτάται κατά πόσο η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν συνορεύουσα ΑΟΖ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο πώς θα αντλήσει η κυβέρνηση τα 2,7 δις ευρώ από τα σχέδια της ΕΕ.
 
Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο  «Εκτόνωση με λύση πακέτο», γράφει ότι κινήσεις εκτόνωσης της έντασης γίνονται παρασκηνιακά σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο και η προσοχή είναι στην αποφυγή σύγκρουσης Ελλάδας και Τουρκίας. Αλλού γράφει ότι ο Ερντογάν θέλει την Πόλη νέο ιερό χώρο των μουσουλμάνων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυξημένη είναι η παρουσία πολεμικών σκαφών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μεροκάματο €5.354 για μεγαλοτραπεζίτες!» γράφει στο πρωτοσέλιδο θέμα της ότι με…μεροκάματο €5.354 ζούσαν για πέντε χρόνια και εν μέσω μνημονίου οι Κύπριοι μεγαλοτραπεζίτες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο κορωνοϊός έφερε αυξήσεις αντί μειώσεις στα φοιτητικά ενοίκια. Αλλού γράφει ότι όλο και πιο πολύπλοκη καθίσταται η κατοχύρωση του χαλλουμιού, αφού νέες υποθέσεις αμφισβητούν τα κυπριακά σήματα.
 
Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Λεπτά για να πουν αντίο», γράφει ότι μετά από τρία χρόνια κράτηση ένας νεαρός Κύπριος τελικά παραιτήθηκε και επέτρεψε στον εαυτό του να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλού γράφει ότι η αστυνομία στην Αγία Νάπα απολαμβάνει ένα ήσυχο καλοκαίρι λόγω της κατακόρυφης πτώσης στις αφίξεις τουριστών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που υποφέρουν θα χρειαστούν υποστήριξη μέσα  στους επόμενους μήνες.
 
Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ζητούμενο η εκτόνωση μέσω διαλόγου», αναφέρεται σε σενάρια επί χάρτου για το πώς θα κινηθεί η Τουρκία την επόμενη μέρα και τι σημαίνει αυτή η κρίση για το Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Αγία Σοφία είναι όμηρος της μεγαλομανίας. Αλλού αναφέρεται σε τρίγωνο για γερά νεύρα στην Μεσόγειο.
 
Η εβδομαδιαία «Σημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πιέσεις για άμεσο διαμοιρασμό εσόδων Φ.Α.», γράφει ότι προτροπή για τέτοια συμφωνία υπήρξε το τελευταίο διάστημα και από τη Γερμανία σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ». Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ελληνικός στόλος απλώθηκε ως την Κύπρο και αναφέρεται στην λανθασμένη τακτική των Τούρκων και το παρασκήνιο της κρίσης. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία αναμένει γραπτή καταγγελία και στοιχεία από την ΑνΑΔ για το σκάνδαλο που αποκάλυψε το ΣΙΓΜΑ για επιχορήγηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top