ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη με πολιτικούς αρχηγούς - Οι τουρκικές προκλήσεις στο προσκήνιο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη με πολιτικούς αρχηγούς - Οι τουρκικές προκλήσεις στο προσκήνιο

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία των αρχηγών πολιτικών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι η συνεδρία διεξήχθη μέσα σε ένα άριστο κλίμα και ότι ο Πρόεδρος ενημέρωσε λεπτομερώς τους αρχηγούς για τις συναντήσεις του με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τις συζητήσεις του με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα αποτελέσματα. Αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα και για τα αποτελέσματα από την έγκριση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και του Ταμείου Ανάκαμψης.

‘Όπως είναι γνωστό, η Κύπρος θα μπορεί να αντλήσει από τα ευρωπαϊκά κονδύλια ποσό ύψους περίπου 2,7 δις, ενώ ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα δανειοδότησης ύψους περίπου 1,5 δις.

 ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ενημερώνονται για τις κινήσεις έναντι των τουρκικών προκλήσεων οι Πολιτικοί Αρχηγοί - Και το ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη συζήτηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην Παρέμβαση που έκανε προ ημερησίας διάταξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Παρέμβαση που έγινε και από τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη, με αναφορά στην τουρκική επεκτατική πολιτική, την παράνομη επέμβαση της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, τις απειλές εναντίον της Ελλάδας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, και, γενικότερα, την παραβατικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την επέμβασή της σε τρίτες χώρες. Αναφορά έγινε από τους δύο ηγέτες και για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Στη συνέχεια, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στο Παρίσι και τις συζητήσεις που διεξήχθησαν με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών και έγινε μια συνολική αξιολόγηση της κατάστασης, όπως αυτή εξελίσσεται σήμερα».

Ερωτηθείς, ο κ. Κούσιος είπε ότι «έχει γίνει πλήρης ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα όσα έχουν συζητηθεί με τον Πρόεδρο Μακρόν».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι «η πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού που είναι ο βασικός μας στόχος έχει ξεκάθαρα δηλωθεί και επαναλαμβάνεται συνεχώς ότι, θα πρέπει να γίνει μέσω διαπραγμάτευσης και δεν επιθυμούμε με κανέναν τρόπο τη στρατικοποίηση της Κύπρου».

Ακολούθησαν δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών….

Περισσότερα σε λίγο…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top