ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημερώνονται για τις κινήσεις έναντι των τουρκικών προκλήσεων οι Πολιτικοί Αρχηγοί - Και το ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη συζήτηση

Ενημερώνονται για τις κινήσεις έναντι των τουρκικών προκλήσεων οι Πολιτικοί Αρχηγοί - Και το ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη συζήτηση

Η πρόσφατη Ελληνοτουρκική κρίση, αλλά και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, θα απασχολήσουν την συνεδρία του Συμβουλίου των Αρχηγών Πολιτικών Κομμάτων, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Του Γιώργου Τάττη

Η συνεδρία θα διεξαχθεί στις 10:00 το πρωί (Τρίτη 28/07) υπό την προεδρεία του Νίκου Αναστασιάδη.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένουν να ακούσουν πώς κινήθηκαν οι διπλωματικές διαβουλεύσεις εις απάντηση των προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας, αναφορικά με την προσφάτως εκδοθείσα παράνομη NAVTEX, για ερευνητικές γεωτρήσεις στο τριεθνές σημείο και κάτω από το Καστελόριζο, που συμπεριλαμβάνει τόσο την Ελληνική υφαλοκρηπίδα, όσο και την Κυπριακή ΑΟΖ.

Επί τούτου θα συζητηθεί και η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Παρίσι, με την συζήτηση με τον Μακρόν να απασχολεί ιδιαιτέρως όλα τα κόμματα, καθώς η στήριξη της Γαλλίας αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που μπορεί να καθορίσει τα μετέπειτα γεγονότα. Από εκεί και πέρα, σίγουρα αναμένεται να συζητηθούν και οι δομικοί περιορισμοί των γεωπολιτικών εξελίξεων που συγκροτούν τις εκάστοτε συμμαχίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, με δηλώσεις του την Δευτέρα (27/07), έδωσε την δική του ερμηνεία για τις κινήσεις Ερντογάν, κάτι το οποίο αφορά κυρίως τις ευρύτερες γεωπολιτικές του επιδιώξεις και την προσπάθειά του να ηγεμονεύσει στον ισλαμικό κόσμο. Από εκεί και πέρα, στηλίτευσε και το γεγονός της απουσίας της αποτρεπτικής ισχύος εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι το οποίο θα μπορούσε να μας δώσει κυρίως διαπραγματευτική ισχύ.

Τέλος, θα υπάρξει και ενημέρωση για τα νεότερα δεδομένα που φέρεται να υπάρχουν στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Τα επικαιροποιημένα στοιχεία και η διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας, θα καθορίσουν και την βούληση για την μετέπειτα πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, μαζί φυσικά με τις εκλογικές εξελίξεις στα κατεχόμενα.

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top