ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Είναι σίγουρη η ΕΠΟ ότι ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί από τη Γουλβς;

Είναι σίγουρη η ΕΠΟ ότι ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί από τη Γουλβς;

Ο τελικός με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είναι κίνητρο για τον Ολυμπιακό, αλλά η ημερομηνία πρόκειται να έχει καθοριστική σημασία για το μέλλον της ομάδας και θα δείξει αν η απόφαση για την ημέρα διεξαγωγής του παιχνιδιού από την ΕΠΟ, ήταν η σωστή.

Το πλέον εύκολο, στα σπορ και ειδικά στο υψηλότερο επίπεδο, είναι να ανακαλύψεις συνωμοσίες που σε αφορούν. Η παγίδα μίας τέτοιας κατάστασης είναι ότι μπορεί να χτίσεις άλλοθι αποτυχίας και αυτό να χαλαρώσει τα θεμέλια του κτιρίου που έχεις φτιάξει. Το επακόλουθο πρέπει να είσαι τυχερός για να μην είναι κάθοδος.

Γι’ αυτό και ο οργανισμός Ολυμπιακός, όπως κι αν σκέφτονται οι παράγοντές του για την πρόταση της ΕΠΟ να προτείνει τον τελικό του Κυπέλλου στις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, στην επίσημη επιστολή του στη FIFA και την UEFA ζήτησε χείρα βοηθείας για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, κυρίως στην εικόνα του, έστω κι αν αυτή η τοποθέτηση, σε συζητήσεις, είναι πάρα πολύ δύσκολο να σταθεί ως δυναμικό επιχείρημα.

Το ζήτημα που ανακύπτει για τους ‘ερυθρόλευκους’, πέρα από οποιαδήποτε εξωαγωνιστική τριβή, είναι κατά κύριο λόγο αγωνιστικό. Εμφανίστηκε με τρόπο που δεν επιδεχόταν αμφισβητήσεως η κούρασή τους στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ για τα play off της Super League, κάτι που οφειλόταν κυρίως στην προετοιμασία τους για τον προγραμματισμένο απέναντι στην ‘Ένωση’ τελικό στις 26 Ιουλίου και βέβαια τη ρεβάνς στο ‘Μολινό’, του 1-1 με τους Γουλβς, για τη φάση των ‘16’ του Europa League.

Γυμναστικά, για μία ομάδα που δεν είχε ιδιαίτερους τραυματισμούς -και ακόμα κι αν υπήρχαν δυο τρεις περιπτώσεις το διάστημα στα πιτς ήταν πολύ λίγο- και που ευτύχησε να κρατήσει τους παίκτες του βασικού κορμού σε καλή κατάσταση, για την ακρίβεια όχι κακή, το ότι αναβάλλεται το 1/2 των παιχνιδιών για τα οποία έχει κάνει τον αθλητικό προγραμματισμό της είναι προφανώς ζημιά.

Δεν πρόκειται για μία σειρά πολλών παιχνιδιών σε ένα μήνα, αλλά δύο σε δέκα μέρες, κάτι που σημαίνει ότι σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό οργανόγραμμα υπήρχε ο σχεδιασμός να πιαστεί το πρώτο πικ απόδοσης με την ΑΕΚ και το δεύτερο με τους Γουλβς, πριν, ευκταία, πάρει το αεροπλάνο για τη Γερμανία.

Τι θα γίνει αν ο Ολυμπιακός φτάσει έως τα ημιτελικά του Europa League

Αυτή η αναβολή, που όντως έχει ισχύσει πια και δεν γίνεται να αλλάξει, υπό την απλούστατη έννοια ότι στις 26 Ιουλίου το παιχνίδι δεν έγινε, καθίσταται ζημιογόνος σε ό,τι αφορά κυρίως το αθλητικό μέρος. Δεν κομίζονται γλαύκες στην Αθήνα με το να γραφτεί ότι ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο το εγχείρημα για μία ομάδα που βρίσκεται πάνω από ένα χρόνο σε αγωνιστική ένταση και που ακόμα και τη διακοπή της καραντίνας, παρά την αίσθηση της παύσης, υπήρχαν στόχοι μπροστά.

Αν στη FIFA και την UEFA οι αξιωματούχοι σκουπίσουν τα χέρια τους με την πρώτη καθαρή πετσέτα που βρουν μπροστά τους, τότε ο τελικός του Κυπέλλου δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι που η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα βρίσκεται ξεκάθαρα σε χειρότερη από την επιδιωκόμενη κατάσταση, αλλά και ένα δόλωμα που μπορεί να ‘καταστρέψει’ μία ολόκληρη χρονιά.

Το καλύτερο σενάριο, σε αυτήν την περίπτωση, για να είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ την προτελευταία μέρα του καλοκαιριού, είναι το χειρότερο: να αποκλειστεί από τους Γουλβς. Αυτό θα σημαίνει ότι οι παίκτες θα έχουν τουλάχιστον μία εβδομάδα διακοπών, η οποία δεν φτάνει, βεβαίως, ούτε για ζήτω, αλλά εν πάση περιπτώσει αυτές οι εφτά μέρες θα υπάρχουν.

Τώρα, αν οι ‘ερυθρόλευκοι’ προχωρήσουν και μπουν σε μία διαδικασία, του Final 8, που θα είναι πραγματικά το μαύρο άλογο, θα έχουν ματς καταρχάς στις 11 Αυγούστου, με Σεβίλλη ή Ρόμα στο Ντούισμπουργκ. Η φθορά πρόκειται να είναι ούτως ή άλλως πελώρια, πόσω μάλλον αν χρειαστεί να παίξουν ημιτελικό στις 17 Αυγούστου στο Ντίσελντορφ, ακόμα και τελικό στις 20, στην Κολωνία.

Βεβαίως, στην περίπτωση αυτή, του ημιτελικού και του τελικού, τα λόγια περισσεύουν και ο τελικός με την ΑΕΚ είναι ο φτωχός συγγενής, σε βαθμό που κάποιος θα μπορούσε να κάνει επίδειξη δύναμης, πηγαίνοντας με παίκτες από την ακαδημία ή οποιαδήποτε άλλη ιδέα του έρθει στο κεφάλι. Και μόλις μπει ο Σεπτέμβρης θα μπορούν οι παίκτες, έχοντας σε κάποιο βαθμό εκτονωθεί, με μία άδεια που θα κυμαίνεται από 10 έως 14 μέρες, να έχουν μία προετοιμασία δύο εβδομάδων προκειμένου να παίξουν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, που είναι προγραμματισμένος για 15-16 Σεπτεμβρίου. Πολύ πιο ανθρώπινο.

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, με τον τελικό Κυπέλλου να γίνεται στο ΟΑΚΑ στις 30 Αυγούστου, το χειρότερο δεν θα είναι ότι πιθανώς θα απουσιάζει ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, η ήττα και η απώλεια του τροπαίου, αλλά η πιθανότητα το βάθος διετίας αγωνιστικής έντασης των ποδοσφαιριστών. Διότι μία εβδομάδα διακοπών θα σημαίνει ότι δεν σταμάτησαν ποτέ να παίζουν και, εν πάση περιπτώσει, για όλους ισχύει ότι όσο πιο πολύ ξεκουράζεσαι ύστερα από μια κοπιαστική χρονιά τόσο περισσότερο ‘φορτίζεις’ τις μπαταρίες σου.

Μοιάζει σχεδόν αδύνατον για μία ελληνική ομάδα να αντέξει κάτι τέτοιο χωρίς η φθορά να την βρει σε διάφορα διαστήματα αυτής της διαδρομής. Αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε μία σεζόν χωρίς απώλειες, αλλά και δίχως το αξιοσημείωτο βάθος στο άνοιγμα του έμψυχου δυναμικού, γίνεται να αντιληφθεί για ποιο λόγο η παρεμβολή ενός παιχνιδιού με την ΑΕΚ είναι πολύ πιο επώδυνη σε μελλοντικό χρόνο από ό,τι στην επικείμενη απώλεια.

Έχοντας υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών με έναν προπονητή, στηριχθεί σε ποδοσφαιριστές για τους οποίους φέρεται να έχει απορρίψει προτάσεις δελεαστικές, η αγωνιστική ζημιά είναι δεδομένο ότι πρόκειται να φέρει παράπλευρες απώλειες, που κοστολογούνται περισσότερο από τη χασούρα ενός τροπαίου Κυπέλλου.

Πηγή: contra.gr

The post Είναι σίγουρη η ΕΠΟ ότι ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί από τη Γουλβς; appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top