ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ενδεχόμενο δεύτερου κύματος στο ΗΒ - Αυστηρό “lockdown” σε περιοχές Β. Αγγλίας

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ενδεχόμενο δεύτερου κύματος στο ΗΒ - Αυστηρό “lockdown” σε περιοχές Β. Αγγλίας

Η Βρετανία επέβαλε ένα πιο αυστηρό “lockdown” σε περιοχές στη Βόρεια Αγγλία μετά από αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του νέου κορωνοϊού, η οποία προκάλεσε ανησυχίες ότι ένα δεύτερο κύμα του θανατηφόρου ιού μπορεί να οδηγήσει σε νέες περιπέτειες τη χώρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Βρετανία ανακοίνωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων της νόσου COVID-19 εδώ και πάνω από ένα μήνα την Πέμπτη, καθώς οι Υπουργοί φοβούνται για δεύτερο κύμα κρουσμάτων στην Ευρώπη και προειδοποιούν για την επιβολή και άλλων περιοριστικών μέτρων καραντίνας όπου είναι εφικτό.

Γύρω στα 4 εκατ. άνθρωποι έχουν διαταχθεί να μην έρθουν σε επαφή με άλλα νοικοκυριά στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, της μεγαλύτερης πόλης στη Βόρειας Αγγλίας, περιοχές του Βόρειου Γιόρκσαϊρ και του Ανατολικού Λάνκανσαϊρ, αν και θα μπορούν να επισκεφθούν μπυραρίες και να πάνε στην εργασία τους.

«Το πρόβλημα  με αυτό τον ιό είναι ότι ευδοκιμεί όταν υπάρχει κοινωνική επαφή η οποία δίνει αξία στη ζωή μας», δήλωσε στο σταθμό Sky ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Πρόσθεσε ότι «κατανοώ πλήρως την επίδραση που έχει αυτό στους ανθρώπους αλλά δυστυχώς είναι έτσι που ο ιός μεταδίδεται».

«Μπορούμε να δούμε εκείνο το δεύτερο κύμα στην Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Χάνκοκ.

Ερωτηθείς από το BBC  αν στο Ηνωμένο Βασίλειο εκδηλώνεται τώρα ένα νέο κύμα της νόσου, απάντησε «όχι ακόμα και είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στη δράση που χρειάζεται».

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν βιαστικά στην αρχή της ετήσιας μουσουλμανικής Γιορτής των Θυσιών. Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπεται στους πολίτες στις επηρεαζόμενες περιοχές να έρχονται σε κοινωνική επαφή με άτομα από άλλα νοικοκυριά στα σπίτια ή στους κήπους τους, ή να συναντώνται με άτομα από άλλα νοικοκυριά σε μπυραρίες, εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα, χώρους λατρείας ή χώρους αναψυχής.

Ωστόσο, επιτρέπεται να επισκεφθούν μπυραρίες, την εκκλησία ή το τέμενος με μέλη του δικού τους νοικοκυριού. Όσοι παραβιάσουν τους κανόνες αντιμετωπίζουν πρόστιμο 100 στερλινών.

Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν 846 νέα κρούσματα στη Βρετανία, αριθμός ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος από τις 28 Ιουνίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top