ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Παραβίασε την καραντίνα και το πλήρωσε - Συνεχίζει τους ελέγχους η Αστυνομία

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Παραβίασε την καραντίνα και το πλήρωσε - Συνεχίζει τους ελέγχους η Αστυνομία

Σε καταγγελία ενός προσώπου, από τη Λευκωσία, για παραβίαση του υποχρεωτικού κατ’οίκον περιορισμού του για 14 ημέρες λόγω της επαφής του με επιβεβαιωμένου κρούσμα κορωνοϊού, προχώρησε η Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ,  ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας ζήτησε χθες (03/08) τη βοήθεια της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τεσσάρων προσώπων, εκ των οποίων οι τρεις από τη Λευκωσία και ο ένας από τη Λάρνακα, τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι μετά από έλεγχο της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι το ένα πρόσωπο από τη Λευκωσία είχε «σπάσει» το μέτρο της καραντίνας που του είχε επιβληθεί και δεν βρισκόταν στην οικία του με αποτέλεσμα να καταγγελθεί.

Στις περιπτώσεις που το Υπουργείο Υγείας δεν εντοπίζει κάποια πρόσωπα που πρέπει να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, τότε ζητείται η βοήθεια της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους, είπε ο κ. Ανδρέου.

Είπε, επίσης, ότι η Αστυνομία θα διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους για να διασφαλιστεί  η τήρηση του υποχρεωτικού κατ’οίκον περιορισμού 14 ημερών από τα άτομα που θα βρίσκονται σε συγκεκριμένο κατάλογο και ο οποίος θα αποσταλεί στην Αστυνομία από το Υπουργείο Υγείας.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού επέβαλε χθες (03/08) ποινή χρηματικού προστίμου ύψους 800 ευρώ σε δύο αλλοδαπά πρόσωπα ηλικίας 42 και 33 χρόνων επειδή παραβίασαν τους όρους αυτοπεριορισμού τους.

Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι δύο όφειλαν να παραμείνουν για 14 μέρες, σε αυτοπεριορισμό εντός σκάφους που είχε αφιχθεί τις προηγούμενες μέρες στη Μαρίνα Λεμεσού.

Τα δύο πρόσωπα προσήχθησαν ενώπιον του Δικαστηρίου μετά το πέρας το πέρας της περιόδου που θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό.

Με βάση τα πρόσφατα αυξημένα μέτρα προστασίας του πληθυσμού από τον COVID-19, τα οποία ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, εντατικοποιείται ο έλεγχος από την Αστυνομία των ατόμων που οφείλουν να τίθενται σε αυτοπεριορισμό όταν έρχονται από χώρες της Κατηγορίας Γ, ή όταν είναι στενές επαφές κρουσμάτων. Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές θα πραγματοποιείται καθημερινά έλεγχος συμμόρφωσης στα άτομα αυτά.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top