ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Η Κύπρος θα είναι δίπλα στην Ελλάδα - Έξι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία'

Κ. ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Η Κύπρος θα είναι δίπλα στην Ελλάδα - Έξι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία'

Δηλώσεις στην ΕΡΤ παραχώρησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως σημείωσε ο κ. Κούσιος, υπάρχει συνεχής επαφή μεταξύ Αθήνας – Λευκωσίας για να αντιμετωπιστεί η πειρατική πολιτική της Τουρκίας, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στο αίτημα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, για σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε, ο κ. Κούσιος είπε ότι υπήρξε επικοινωνία με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ και οι δύο ΥΠΕΞ, συνομίλησαν με τον Ζοζέπ Μπορέλ. «Η Κύπρος θα είναι δίπλα στην Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο που η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην Κύπρο. Χρειάζεται αυτές τις κρίσιμες ώρες ομοψυχία και περισυλλογή, συνολική ομοψυχία των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο για να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούσιος.

Πέραν τούτου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει σε έξι γεωτρήσεις στην Κύπρο, σε αδειοδοτημένα τεμάχια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η Άγκυρα απειλεί με αποικισμό την πόλη της Αμμοχώστου ενώ αμφισβητεί το 44% της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, προφασιζόμενη τα συμφέροντα των τουρκοκυπρίων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top