ΔΙΕΘΝΗ

ΔΙΕΘΝΗ: Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

ΔΙΕΘΝΗ: Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ένα νέο γύρο πληγμάτων που πραγματοποίησε χθες Σάββατο (15/08) το απόγευμα κατά θέσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα για την εκτόξευση εμπρηστικών μπαλονιών από τον παλαιστινιακό θύλακα στο ισραηλινό έδαφος.

Παράλληλα, συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης το απόγευμα κατά μήκος του φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι μία δεκάδα άνθρωποι "έκαψαν ελαστικά, έριξαν εκρηκτικά και χειροβομβίδες στον φράκτη ασφαλείας και επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν".

Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αρκετές νυχτερινές επιδρομές εναντίον θέσεων του ισλαμικού κινήματος που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα, ως απάντηση στα εμπρηστικά μπαλόνια, μερικά από τα οποία ευθύνονται για πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Ισραήλ, 19 μόνο για το Σάββατο, σύμφωνα με την ισραηλινή πυροσβεστική υπηρεσία.

"Σε απάντηση, αεροσκάφη και μαχητικά στόχευσαν θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας", συμπεριλαμβανομένων "υπόγειων υποδομών της Χαμάς", ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Εκτός από τις επιδρομές, σε αντίποινα για τα μπαλόνια, οι ισραηλινές αρχές αυτή την εβδομάδα μείωσαν επίσης την αλιευτική ζώνη στη Μεσόγειο για τους ψαράδες από τη Γάζα και έκλεισαν το Κερέμ Σαλόμ, το μοναδικό σημείο διέλευσης για εμπορεύματα μεταξύ Γάζας και Ισραήλ, το οποίο έχει επιβάλλει αποκλεισμό στη φτωχοποιημένη αυτή παλαιστινιακή περιοχή με δύο εκατομμύρια κατοίκους. Παρά την περυσινή ανακωχή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, της Αιγύπτου και του Κατάρ, η Χαμάς και το Ισραήλ, που έχουν ήδη πολεμήσει τρεις πολέμους (2008, 2012, 2014), συνεχίζουν να συγκρούονται σποραδικά.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top