ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Προβληματισμός για διψήφιο αριθμό κρουσμάτων

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Προβληματισμός για διψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Δεκατρία κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν χθες Σάββατο (15/08) στα κατεχόμενα με τον «υπουργό υγείας», Αλί Πιλλί να δημοσιοποιεί πρώτα τα 10 και μετά άλλα 3, εκ των οποίων συνολικά τα 3 είναι εγχώρια και τα υπόλοιπα (10) από αφίξεις.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τα 2 εκ των 3 εγχώριων κρουσμάτων είναι άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα που ήταν σε ξενοδοχείο καραντίνα. Σύμφωνα με τον κ. Πιλλί και το τρίτο εγχώριο κρούσμα πιθανόν να έχει ιστορικό επαφής με θετικό άτομο από το εξωτερικό, αλλά η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Από την 1η Ιουλίου, είπε, που «άνοιξαν για τον έξω κόσμο» - άρχισαν οι πτήσεις και τα δρομολόγια με καράβια από και προς την Τουρκία – όλοι γνώριζαν ότι θα εντοπίζονταν κάποτε εγχώρια κρούσματα, σημειώνοντας ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι για τήρηση των μέτρων ασφάλειας και προστασίας σε χώρους εστίασης και συνάθροισης.

Συνολικά χθες έγιναν 2022 διαγνωστικοί έλεγχοι στα κατεχόμενα με τον συνολικό αριθμό των τεστ να φτάνουν τις 94.411. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στα κατεχόμενα είναι 206, εκ των οποίων οι 62 βρίσκονται υπό θεραπεία. Κανένας ασθενής δεν βρίσκεται στην εντατική.

Ο κ. Πιλλί εμφανίστηκε ενοχλημένος γιατί διέρρευσε στον Τύπο πριν την ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας» ότι υπήρχαν νέα εγχώρια κρούσματα και ανακοίνωσε πως γι’ αυτό θα ξεκινήσει έρευνα, ενώ κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθεί και να λαμβάνει υπόψη μόνο τις ανακοινώσεις του «υπουργείου».

Ανάφερε ακόμη ότι άρχισε νομική διαδικασία εναντίον κάποιων ατόμων που έφτασαν από την Τουρκία και παραβίασαν το διάταγμα περιορισμού μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του PCR στο οποίο υποβλήθηκαν κατά την άφιξή τους αεροπορικώς στα κατεχόμενα. Μάλιστα ο κ. Πιλλί είπε ότι τελικά τα αποτελέσματα αυτών των ατόμων – χωρίς να πει πόσοι είναι – ήταν θετικά και οι επαφές τους άρχισαν να ιχνηλατώνται.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top