ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νεοφυτίδης: «Να δουν τα σωματεία που πήγαν τα 4,5 εκ. ευρώ, δεν είναι για παλάτια εκείνα τα λεφτά»

Νεοφυτίδης: «Να δουν τα σωματεία που πήγαν τα 4,5 εκ. ευρώ, δεν είναι για παλάτια εκείνα τα λεφτά»

Ο Εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, με δηλώσεις του στον Super Sport Fm, έκανε λόγο πως με το θέμα κορωνοϊού και τα κρούσματα σε ομάδες «παίζουμε με τη φωτιά».

Επιπλέον, μίλησε και για το κονδύλι 4.5 εκ. ευρώ από την ΟΥΕΦΑ για την επόμενη τριετία τονίζοντας χαρακτηριστικά πως τα λεφτά αυτά δεν είναι για παλάτια και πρέπει τα σωματεία να δουν που έχουν πάει.

Αναλυτικά:

Για τα κρούσματα κορωνοϊού σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών:  «Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για όλους μας. Δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα και πρόνοιες-προφυλάξεις για να μπορέσουμε να πατάμε πιο σίγουρα και να αρχίσουμε τα πρωταθλήματα. Ιδιαίτερα στα θέματα τήρησης των πρωτοκόλλων στις μικρές κατηγορίες υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Είχαμε τα δύο κρούσματα τα οποία δεν είναι τα ίδια όπως στις ομάδες α΄ κατηγορίας γιατί εκεί γίνονται έλεγχοι και οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν από το εξωτερικό βρέθηκαν με κορωνοϊό και μπήκαν σε καραντίνα. Τα δύο περιστατικά είναι Κύπριοι ποδοσφαιριστές, ήταν μέσα στην ομάδα και εκ των υστέρων βρέθηκαν θετικοί. Εμείς σαν σύνδεσμος ανησυχούμε για 3 λόγους. Το πρώτο έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις στις μικρές κατηγορίες. Πριν τον Μάιο το ανέφερα στον ΠτΔ γιατί κάποια εκπρόσωποι του ΚΟΑ ζητούσαν 40 εκατομμύρια για να φτιάξουν δυόμιση γήπεδα. Του είπα ότι δεν είναι 2-3 γήπεδα α΄ κατηγορίας που έχουν ανάγκη αλλά έχουμε πολλά γήπεδα που παρέμειναν στάσιμα όπως ήταν πριν 40 χρόνια. Έρχεται η ομοσπονδία να εκδώσει ένα πρωτόκολλο το οποίο δεν κοινοποιήθηκε στον ΠΑΣΠ. Αυτό προνοεί κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές γι τα αποδυτήρια και για τους χώρους υγιεινής. Αυτά ποιος τα έχει ελέγξει, κανείς, καμιά επιτροπή ελέγχου δεν συστάθηκε για να περάσει από τα γήπεδα και να κάνει ελέγχους. Το τρίτο είναι ότι αν πάρουμε δεδομένο ότι θα έχουμε κρούσματα τότε ποιος αναλαμβάνει τα έξοδα για τα τεστ των ποδοσφαιριστών. Οι περισσότεροι αγωνίζονται αφιλοκερδώς. Η ΚΟΠ έλαβε ήδη κάποια κονδύλια. Από το χατ-τρικ έλαβαν προκαταβολικά 4 εκατομμύρια και είναι ξεκάθαρο ότι το ενάμιση εκατομμύριο θα πρέπει να δαπανηθούν για θέματα κορωνοϊο. Δεν ξέρουμε αν οι ομάδες πέρασαν όλους τους ποδοσφαιριστές από τεστ πριν αρχίσει η προετοιμασία. Παίζουμε με την φωτιά».

Για το γεγονός πως δεν έγιναν τεστ κορωνοϊού σε ομάδες των μικρών κατηγοριών: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι που κάνουν προπονήσεις, που κάνουν μπάνιο, ποια γήπεδα πληρούν τις προδιαγραφές και ποια επιτροπή θα προχωρήσει σε έγκριση αν όλα είναι απολυμασμένα κατάλληλα και πληρούν και τα κριτήρια τετραγωνικών μέτρων. Δεν είναι ευθύνη των σωματείων γιατί γνωρίζουμε πως παλεύουν καθημερινά για να διατηρηθούν εν ζωή. Το θέμα είναι στην πολιτεία. Αυτοί έχουν την ευθύνη να προστατέψουν τους αθλητές».

Για τα λεφτά που πήρε η ΚΟΠ: «Τα λεφτά είναι στα ταμεία της ΚΟΠ από τον Ιουνίου. Έλαβαν προκαταβολικά τεσσεράμισι εκατομμύρια για την επόμενη τριετία. Είναι ξεκάθαρη η οδηγία της UEFA ότι τουλάχιστον ενάμιση εκατομμύριο μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για τον Covid 19. Έλαβαν από την FIFA άλλες 845 χιλιάδες για τον κορωνοϊό στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Είναι θέμα των σωματείων να δουν που πάνε αυτά τα λεφτά γιατί στα σωματεία ανήκουν τα λεφτά και δεν είναι για παλάτια».

Για το πως είναι το κλίμα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος: «Το κλίμα είναι θετικό, όλοι θέλουν να αρχίσει η δράση, μας έλειψε το ποδόσφαιρο. Ενημερώθηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι ποδοσφαιριστές για τρόπους για να προφυλάσσονται. Το πρόβλημα το μεγάλο θα είναι από την β΄ κατηγορία και κάτω και στα εφηβικά πρωταθλήματα και ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για να τηρηθούν τα πρωτόκολλα αλλά και οι εγκαταστάσεις που δεν πληρούν κριτήρια».

The post Νεοφυτίδης: «Να δουν τα σωματεία που πήγαν τα 4,5 εκ. ευρώ, δεν είναι για παλάτια εκείνα τα λεφτά» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top