ΚΟΣΜΟΣ

Το ψηλότερο βουνό της Γερμανίας βιώνει ρεκόρ ορειβατών

Το ψηλότερο βουνό της Γερμανίας βιώνει ρεκόρ ορειβατών

Η ψηλότερη κορυφή των γερμανικών Άλπεων Τσούκσπιτσε (Zugspitze) βιώνει ένα ρεκόρ ορειβατών, όπως γράφει το περιοδικό "Der Spiegel" στο τελευταίο του τεύχος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των "Βαυαρικών Σιδηροδρόμων" (BZB), οι οποίοι λειτουργούν και τα τελεφερίκ, «μόνο πέρυσι ανέβηκαν 25.000 αλπινιστές το υψηλότερο βουνό της Γερμανίας (2.962 μέτρα)».

Ο Πέτερ Χούμπερ, ο επί πολλά έτη διευθυντής του ZB, δήλωσε στο Spiegel ότι στο τέλος αυτής της σεζόν, ο αριθμός των κατακτητών της κορυφής των γερμανικών Άλπεων θα μπορούσε να είναι πάνω από 30.000. Ο Χούμπερ αιτιολόγησε τους τρέχοντες αριθμούς των επιβατών του τελεφερίκ λέγοντας ότι «το βουνό λειτουργεί σαν μαγνήτης και προσελκύει εκατοντάδες αθλούμενους και επισκέπτες όταν ο καιρός είναι καλός».

Με τα τρία τελεφερίκ των "Βαυαρικών Σιδηροδρόμων" μπορούν να μεταφερθούν υπό κανονικές συνθήκες στο Τσούκσπίτσε (Zugspitze) μερικές εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών. Λόγω των ληφθέντων μέτρων για τον κορωνοϊό, δεν επιτρέπεται όμως πλέον να ανεβαίνουν στο βουνό τόσοι πολλοί τουρίστες αυτή τη σεζόν όσο τα προηγούμενα χρόνια.

Εν τούτοις θα εορτασθεί στις 27 Αυγούστου η 200ή επέτειος της πρώτης κατάκτησης της υψηλότερης κορυφής των γερμανικών Άλπεων πριν από 200 χρόνια, έστω και με τους υπάρχοντες περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top