ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ναδάλ δεν είναι πλέον… ανίκητος στο χώμα

Ο Ναδάλ δεν είναι πλέον… ανίκητος στο χώμα

Ο Ράφα Ναδάλ δεν είναι πλέον ανίκητος στο χώμα και αυτό αποδείχτηκε και στη Βαρκελώνη (ΑΤΡ 500), σε ένα από τα αγαπημένα του τουρνουά.

Ο αριστερόχειρας Ισπανός έχασε 6-4, 7-6(5) σε περίπου δύο ώρες από τον Φάμπιο Φονίνι (Νο.30) και έμεινε εκτός προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης. Αγνώριστος στους κρίσιμους πόντους ο 28χρονος τενίστας, δεν θυμίζει σε τίποτα τον τενίστα που καθάριζε... για πλάκα τις κούπες σε αυτές τις διοργανώσεις.

Οκτώ φορές έχει πανηγυρίσει τον τίτλο στην ισπανική πόλη ο Νο.4 τενίστας στον κόσμο, αλλά για δεύτερη σερί χρονιά αποχαιρετάει... σοκαριστικά και πρόωρα τους συμπατριώτες του. Πέρυσι, μάλιστα, είχε καταφέρει να κάνει ένα βήμα παραπάνω, αφού αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Νίκο Αλμάγρο.

Πάντα αξιόπιστος στο χώμα ο 27χρονος Ιταλός, πίεσε από το ξεκίνημα του αγώνα τον αντίπαλό του. Το καθοριστικό μπρέικ, όμως, το έκανε στο 5-4 και πήρε το σετ, βάζοντας τις βάσεις για τη δεύτερη σερί νίκη του επί του Ράφα!

Ο Ναδάλ, πάντως, μπήκε δυναμικά στο δεύτερο σετ και έκανε δύο σερί μπρέικ, αν και για το πρώτο ο Φονίνι είχε την απάντηση. Το 4-2 έγινε 4-4 με το ασταθές παιχνίδι του Ισπανού, όμως ο Ράφα έκανε νέο μπρέικ και πήρε στο 5-4 τις μπάλες για να σερβίρει για την ισοφάριση. Ο Φονίνι δεν λύγισε και τελικά οι διαφορές λύθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Ιταλός έδειξε χαρακτήρα ακόμα και όταν ο Ναδάλ έσβησε τρία ματς πόιντ. Το τέταρτο ήταν το... φαρμακερό και ο Φόνια θα παίξει στα προημιτελικά με τον Πάμπλο Αντούχαρ, που άφησε έξω με 6-3, 6-4 τον Φελιθιάνο Λόπεθ.

Να σημειώσουμε ότι μόλις φέτος ο Φονίνι πέτυχε την πρώτη νίκη του στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης! Ο Ναδάλ, από την άλλη, στρέφει το βλέμμα του στη Μαδρίτη (3/5), όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Αν δεν τα καταφέρει, κινδυνεύει να χάσει το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, που σημαίνει... μπλεξίματα στην κλήρωη του Roland Garros...

 Ένας από τους τενίστες που απειλούν τον Ράφα είναι ο Κέι Νισικόρι (Νο.5), που πήρε άνετη πρόκριση για την οκτάδα με τη νίκη του επί του Σαντιάγο Χιράλντο και έκλεισε ραντεβού με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ (7-6, 6-2 τον Πάμπλο Κουέβας).

Συνεπής και ο Νταβίντ Φερέρ (Νο.8), ξεπέρασε το εμπόδιο του νεαρού Σουηδού Ελίας Ίμερ και θα παίξει με τον Μάρτιν Κλίζαν, που έβαλε φρένο στον Βίκτορ Εστρέγια Μπούργος με 6-4, 6-3.

Πηγή: sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top