ΔΙΕΘΝΗ

Δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη: Τον ενημέρωσε για όσα συζήτησε με τον Ερντογάν

Δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη: Τον ενημέρωσε για όσα συζήτησε με τον Ερντογάν

Αν και το περιεχόμενο της δεύτερης τηλεφωνικής επικοινωνίας του προέδρου των ΗΠΑ με τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν έγινε γνωστό, πηγές του Μεγάρου Μαξιμου τονίζουν ότι ο Τραμπ επιθυμεί σταθερά την αποκλιμάκωση της ελληνοτουρκικής έντασης - Με αντι-NAVTEX απάντησε η Αθήνα στην Άγκυρα για την παράταση του πλου του Oruc Reis

Ένα δεύτερο τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, χθες το βράδυ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη, στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο παρενέβη ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τηλεφώνησε τόσο στον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και στον Τούρκο πρόεδρο.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε η αποκλιμάκωση της ελληνοτουρκικής έντασης.
 
Αρχικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, και έπειτα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Παπαχελάς στον ΣΚΑΪ, αμέσως μετά το τηλεφώνημα στον Ερντογάν, ακολούθησε και ένα δεύτερο τηλεφώνημα στον Έλληνα πρωθυπουργό. Σε αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για όσα συζήτησαν με τον Τούρκο πρόεδρο.
 
Από το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνεται η δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία των κ.κ. Μητσοτάκη και Τραμπ, ενώ δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της. Αυτό που τονίζουν κυβερνητικές πηγές στο protothema.gr, είναι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επιθυμεί αποκλιμάκωση.
 
ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top