ΚΥΠΡΟΣ

Αλέκου για προοπτικές Ινδονησίας...

Αλέκου για προοπτικές Ινδονησίας...

Πριν ένα χρόνο σκεφτόταν να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Έκτοτε διήνυσε σχεδόν 17.000 χλμ για να βρει τελικά την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στην... Ινδονησία, με ενδιάμεσο σταθμό τη Φινλανδία και τα Χανιά.

 Ο Αλέκος Αλέκου μιλάει από την Μπαντζαρμασίν για τις πρώτες εντυπώσεις του από την ασιατική χώρα. 

Είναι από αυτά τα περίεργα παιχνίδια που παίζει μερικές φορές η ζωή. Πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο, που ούτως ή άλλως αποτελεί και μία μικρογραφία της κοινωνίας. Μία καριέρα που έφτασε μία ανάσα πριν... σφυρίξει η κόρνα, περιπλάνηση ανάμεσα σε ένα εκ των βορειότερων και των νοτιότερων σημείων της Ευρώπης και τώρα... Τώρα Ινδονησία; 

Μα υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη το πρωτάθλημα αυτής της χώρας; Θα αναρωτηθεί κάποιος. Η απάντηση έρχεται από τον άνθρωπο που γνωρίζει από πρώτο χέρι -πλέον- την κατάσταση στη συγκεκριμένη χώρα, όσο τουλάχιστον έχει προλάβει να τη μάθει έπειτα από 15 και πλέον μέρες παραμονής.

Καταρχήν εκείνο που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, κάθε ομάδα μπορεί να έχει μέχρι τρεις ξένους παίκτες στη διάθεσή της και η Μπαρίτο Πουτέρα, περί ου ο λόγος, έχει επιλέξει ο ένας εξ αυτών να είναι... Κύπριος. Και πιο συγκεκριμένα ο Αλέκος Αλέκου, που στα 31 του πλέον χρόνια δεν φοβήθηκε μία αρκετά ιδιαίτερη είναι η αλήθεια πρόκληση. Πρόκειται για έναν σύλλογο που μετράει μόλις 27 χρόνια ζωής, την περίοδο 2011-12 κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ σήμερα μετά από τρεις αγωνιστικές βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας. 

«Ήρθε μία μέρα ο μάνατζέρ μου και με ενημέρωσε ότι υπήρχε η συγκεκριμένη προοπτική. Να σου πω την αλήθεια δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα, ήταν κάπως ιντριγκαδόρικο να δοκιμάσω μία τέτοια εμπειρία. Στα 31 μου χρόνια άλλωστε έχω ζήσει ήδη αρκετά πράγματα στο ποδόσφαιρο και πιθανώς να μην είχα ξανά την ευκαιρία για να δοκιμάσω κάτι τέτοιο», μας είπε αρχικά ο 1,85 μ. επιθετικός.  Ναι, καλά όλα αυτά θα σκεφτεί κάποιος, αλλά άντε να πείσεις πως το «ναι» σε μία τέτοια πρόκληση δεν ειπώθηκε μόνο και μόνο για το οικονομικό που προφανώς δεν θα επρόκειτο για κάποιο ευκαταφρόνητο ποσό. Ο Κύπριος άσος ωστόσο επιμένει, λέγοντας ότι: «Σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του το οικονομικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο βασικός λόγος. Ήταν όμως σημαντικός». Όσο για τα χρήματα που δίνουν οι Ινδονήσιοι, μιλάμε για τουλάχιστον τριπλάσια ή και τετραπλάσια συμβόλαια από ένα καλό deal στην Football League όπου βρισκόταν ο Αλέκου πριν πάρει την απόφαση μίας νέας ξενιτιάς.  Σίγουρα θα αναρωτιέστε και για το επίπεδο του ποδοσφαίρου, ο έμπειρος στράικερ είναι κάθετος και εδώ: «Ανέλπιστα υψηλό. Παίζουν πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο, βοηθάει άλλωστε κι ο σωματότυπος των περισσότερων παικτών γι' αυτό. Είναι σίγουρα υψηλότερο από αυτό της Football League, δεν υπάρχει νομίζω αμφιβολία γι' αυτό». 

Όσο για την προσαρμογή του μέσα σε ένα τόσο ξένο περιβάλλον; «Με έχουν υποδεχτεί όλοι εξαιρετικά. Δεν έχω κανένα παράπονο. Περισσότερη παρέα κάνω με τον Βραζιλιάνο, τον Αντρεζίνιο, αλλά και τον άλλο ξένο της ομάδας, τον Ραντουσίνοβιτς (Μαυροβούνιο). Η κατάσταση γενικά που επικρατεί είναι νομίζω ιδανική για να αφοσιωθείς πλήρως στο ποδόσφαιρο. Έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις η ομάδα, σίγουρα πολύ ανώτερες από αυτές που έχουν αρκετές ομάδες στην Ελλάδα». 

Πριν από όλα αυτά πάντως είχε περάσει αρκετές δυσκολίες ο Κύπριος φορ. Αγωνίστηκε από τον περασμένο Γενάρη στον ΑΟ Χανιά, χωρίς ωστόσο να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Οι πιο άσχημες όμως αναμνήσεις έρχονται από την παρουσία του στην Αναγέννηση Γιαννιτσών την περσινή σεζόν. «Είναι ό,τι χειρότερο έχω ζήσει ως ποδοσφαιριστής. Δεν θέλω πραγματικά να τα θυμάμαι. Έφτασα στο σημείο να σκεφτώ πολύ σοβαρά να βάλω τέλος στην καριέρα μου. Δεν πληρωνόμασταν, με έστειλαν σε ένα σπίτι που ήταν σε άθλια κατάσταση, ένα παγκάκι στο δρόμο ήταν σίγουρα πιο καθαρό, προφανώς δεν πήγα ποτέ να μείνω και βέβαια δεν πήρα ούτε ένα ευρώ». 

Κι εκεί ήταν που ήρθαν να φωτίσουν το τούνελ στο οποίο είχε μπει η ποδοσφαιρική του ζωή, ακτίδες φωτός από τη... Φινλανδία. «Στο πρώτο άκουσμα της πρότασης δεν ενθουσιάστηκα για να πω την αλήθεια, αλλά είπα τελικά να το δοκιμάσω. Εν τέλει αποδείχτηκε πολύ καλή επιλογή. Συνάντησα εξαιρετικές συνθήκες στην Τζαζ Πόρι (Β' κατηγορία), τα πήγα κι εγώ εξαιρετικά πετυχαίνοντας 14 γκολ και γενικά με βοήθησε πολύ. Είχα προτάσεις για να παραμείνω, αλλά το πρόβλημα ήταν η μεγάλη χειμερινή διακοπή κι έτσι αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα».  Σχετικά με το αν σκέφτεται να μείνει για καιρό στην Ινδονησία, ο Αλέκου δεν το αποκλείει. Το συμβόλαιό του άλλωστε λήγει τον προσεχή Δεκέμβριο, αλλά όπως τονίζει θα το σκεφτεί σοβαρά όταν φτάσει εκείνη η στιγμή για να παραμείνει στην ομάδα, εφόσον φυσικά υπάρχει και πρόσφορο έδαφος. 

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top