ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γρ. Επιτρόπου Προεδρίας: Η Τουρκία να επιδείξει αναγκαία ευαισθησία για επίλυση τραγωδίας αγνοουμένων

Γρ. Επιτρόπου Προεδρίας: Η Τουρκία να επιδείξει αναγκαία ευαισθησία για επίλυση τραγωδίας αγνοουμένων

Το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας θεωρεί ότι είναι επάναγκες, έστω και μετά από τόσες δεκαετίες, η Τουρκία να επιδείξει την αναγκαία ευαισθησία και να συνεργαστεί επιτέλους με ειλικρίνεια και ανθρωπισμό για επίλυση της τραγωδίας των αγνοουμένων της Κύπρου, σημειώνοντας ότι δυστυχώς, χωρίς την ειλικρινή συνεργασία της κατοχικής δύναμης, δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος για επίλυση του προβλήματος. 

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εξαφανισθέντων, το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας αναφέρει πως η σημερινή μέρα μπορεί και πρέπει να δώσει το έναυσμα και σε όλους εκείνους, που έχουν τη δυνατότητα να εξασκήσουν τις αναγκαίες πιέσεις προς την Τουρκία να το πράξουν, χωρίς σκοπιμότητες και τακτικισμούς, για να προσθέσει ότι οι διακηρύξεις και οι διεθνείς συμβάσεις που υπάρχουν πρέπει επιτέλους να μεταφραστούν σε πράξεις, ώστε να τερματιστεί ο πόνος και η αγωνία των οικογενειών.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας και η πολιτεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκφράζουν ειλικρινή συμπαράσταση και συμπόρευση στον ιερό και δίκαιο αγώνα, καθώς και στο δράμα που βιώνουν οι οικογένειες των αγνοουμένων τόσο στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες χώρες.

«Η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει την υποστήριξη της στις προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων Ελληνοκυπρίων, Ελλαδιτών και Τουρκοκυπρίων με πειστικά και αποδεικτικά στοιχεία», αναφέρει.

Διαβεβαιώνει, τέλος, ότι παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, οι προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου της Κύπρου θα συνεχιστούν τόσο εντός, όσο και εκτός Κύπρου και αυτό αποτελεί υποχρέωση και χρέος όλων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top