ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αβέβαιο το μέλλον των Κύπριων δημοσιογράφων - 'Όχι άλλες υποχωρήσεις' το ηχηρό μήνυμα -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αβέβαιο το μέλλον των Κύπριων δημοσιογράφων - 'Όχι άλλες υποχωρήσεις' το ηχηρό μήνυμα -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον αρκετών δημοσιογράφων όσον αφορά στις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα, όπως διαφάνηκε σε συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου το πρωί της Τρίτης (01/09).

Του Άντρου Ιωάννου

Από την 1η Σεπτεμβρίου και με τη λήξη των κρατικών πακέτων στήριξης, προβλέπεται επάνοδος στην κανονικότητα και τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούσαν την πρό κωρονοϊού εποχή, τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό στη συνέντευξη Τύπου, δημοσιογράφος που εργάζεται σε γνωστό όμιλο, ενημερώθηκε από τον εργοδότη από το βράδυ της Δευτέρας (31/08) ότι θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι μέχρι νεοτέρας, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά, από την Τρίτη (01/09).

Σε μια άλλη περίπτωση, εργοδότης έδωσε υποχρεωτική άδεια μιας εβδομάδας σε δημοσιογράφους, 'μέχρι να δουν τι θα γίνει', όπως τους αναφέρθηκε.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Γιώργος Φράγκος, σημείωσε ότι τα εργασιακά προβλήματα των δημοσιογράφων επιδεινώνονται συνεχώς, ενώ την ίδια στιγμή οι απολαβές συρρικνώνονται. 

Ταυτόχρονα, κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως επιστρέψει στην εργασιακή κανονικότητα με όρους και συνθήκες που ίσχυαν τον περασμένο Φεβρουάριο. 'Οτιδήποτε διαφορετικό, θα συνιστά εκτροπή από τους όρους και τις προϋποθέσεις των κυβερνητικών σχεδίων που οι ίδιοι επωφελήθηκαν τα μέγιστα', σημείωσε ο κ. Φράγκος. 

Πέραν τούτου, ο Πρόεδρος της ΕΣΚ, κάλεσε τους δημοσιογράφους να ενταχθούν στον αγώνα για ανάσχεση της διολίθησης του δημοσιογραφικού κλάδου, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και απολαβές. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι την Τρίτη (08/09), θα πραγματοποιηθεί συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας, στον προαύλιο χώρο της δημοσιογραφικής εστίας, σχετικά με όσα ταλανίζουν τον επαγγελματικό κλάδο της δημοσιογραφίας.

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top