ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η έρευνα για τις πολιτογραφήσεις, η άρση του εμπάργκο όπλων από της ΗΠΑ και τα πακέτα στήριξης στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η έρευνα για τις πολιτογραφήσεις, η άρση του εμπάργκο όπλων από της ΗΠΑ και τα πακέτα στήριξης στο επίκεντρο

Η πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να διορίσει ερευνητική επιτροπή για το θέμα του κυπριακού προγράμματος πολιτογραφήσεων μέσω επενδύσεων, οι δηλώσεις της Αμερικανίδας Πρέσβειρας για την μερική άρση του εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου και οι τουρκικές αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση της απόφασης αυτής μερικά από τα θέματα που προβάλλουν την Πέμπτη (03/09), οι εφημερίδες.

Ταυτόχρονα, στο επίκεντρο είναι η παράταση της στήριξης προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που θα ανακοινωθεί σήμερα (03/09), και τα νομοθετήματα για το μεταναστευτικό που τίθενται ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.
 
Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Άδειασμα Οδυσσέα από Πρόεδρο» πως διορίζεται ερευνητική επιτροπή για να ερευνήσει όλη τη χρονική περίοδο λειτουργίας του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος. Αλλού γράφει πως στην ατζέντα της αυριανής συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής βρίσκονται τα καυτά νομοθετήματα που σχετίζονται με το μεταναστευτικό. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως η Τουρκία απειλεί με αντίποινα λόγω της απόφασης των ΗΠΑ για μερική άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ.
 
Ο «Πολίτης» αναφέρει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Έρευνα από το 2007 και όποτε τελειώσουμε» πως θα διοριστεί τριμελής επιτροπή από τον Γενικό Εισαγγελέα για να εξεταστούν όλες οι κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις από την έναρξη του επενδυτικού προγράμματος πριν από 13 χρόνια. Σε άλλο θέμα γράφει πως οι ΗΠΑ έδωσαν το στίγμα σχετικά με τη μερική άρση του εμπάργκο μη φονικού εξοπλισμού. Επίσης αναφέρει πως παρατείνεται η στήριξη προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Όπλα πολιτικής βαρύτητας» γράφει πως ενισχύει την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ανατολική Μεσόγειο η απόφαση των ΗΠΑ για μερική άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας που ενοχλεί την Άγκυρα. Αλλού γράφει πως στέλνουν Κύπριο σε φυλακή στην Ελλάδα λόγω υπερπληθυσμού στις φυλακές μας. Επίσης αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στο επίκεντρο της οποίας ήταν οι ηλεκτρικοί αγωγοί και Ισραήλ και Αίγυπτο.
 
Η «Χαραυγή» αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Άρση εμπάργκο με στόχο τη Ρωσία …» πως η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούντιθ Γκάρμπερ τόνισε πως η απόφαση των ΗΠΑ για άρση για ένα χρόνο του εμπάργκο μη φονικών όπλων κατά της Κύπρου δεν αφορά την Τουρκία αλλά πάρθηκε για αντιμετώπιση του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Ρωσίας στην περιοχή. Αλλού αναφέρει πως ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως τα σχολεία θα είναι έτοιμα και αν δεν είναι θα τα ετοιμάσουμε. Επίσης γράφει πως η Κύπρος βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ σε σωρεία θεμάτων που αφορούν την απονομή της δικαιοσύνης.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ο Πρόεδρος καλεί για έρευνα για τις βίζες» αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σκοπεύει να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να διορίσει μια ερευνητική επιτροπή για να ερευνήσει το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων μέσω επενδύσεων. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη της Αμερικανίδας Πρέσβειρας Τζούντιθ Γκάρμπερ για την μερική άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ κατά της Κύπρου. Επίσης αναφέρει πως η σύζυγος ενός 55χρονου που είναι ύποπτος για εκμετάλλευση δυο αλλοδαπών στη φάρμα του δήλωσε πως οι συνθήκες διαβίωσης των δυο αντρών ήταν πολύ καλές και ότι τους καλομεταχειρίζονταν.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top