ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου: Ζήτησε από ΔΗΣΥ στήριξη για συμπερίληψη σε συζητήσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών

Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου: Ζήτησε από ΔΗΣΥ στήριξη για συμπερίληψη σε συζητήσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (Συ.Ν.Κ.) ζήτησε την Τρίτη (08/09) από τον ΔΗΣΥ, σε συνάντηση στο πλαίσιο της εκστρατείας #ΓίνεΗΑλλαγή, τη στήριξη του κόμματος στο αίτημά του όπως συμπεριλαμβάνεται σε συζητήσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών για θέματα και νομοσχέδια που αφορούν τους νέους και τις οργανώσεις νεολαίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Συ.Ν.Κ. αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία, ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας του COVID-19.
 
Αναφέρθηκε ότι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας, ένας στους έξι νέους έχει χάσει την δουλειά του λόγω της πανδημίας, ενώ ένας στους δύο νέους αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης.
 
Επίσης συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους το Συ.Ν.Κ. μπορεί να συνεργαστεί με τα πολιτικά κόμματα για συμμετοχή στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, η νομοθεσία για την εγγραφή των νέων στους εκλογικούς καταλόγους, η είσοδος των νέων στην αγορά εργασίας και η προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων, ο ρόλος του Συ.Ν.Κ ως φορέας χάραξης πολιτικής και εκπροσώπου των οργανωμένων συνόλων νεολαίας στην πολιτεία, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η ανάγκη για εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας, και άλλα.
 
Στο πλαίσιο της εκστρατείας #ΓίνεΗΑλλαγή, το Συ.Ν.Κ. θα επιδιώξει να συναντηθεί με όλα τα πολιτικά κόμματα των οποίων οι νεολαίες είναι μέλη του, και θα τρέξει δράσεις για ευαισθητοποίηση της νεολαίας και προώθηση της συμμετοχής της στα κοινά, με στόχους την εγγραφή περισσότερων νέων στους εκλογικούς καταλόγους και την μείωση της νεανικής αποχής από τις κάλπες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top