ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση κρουαζιέρων στην Αν. Μεσόγειο στοχεύουν Κύπρος και Ισραήλ

Ενίσχυση κρουαζιέρων στην Αν. Μεσόγειο στοχεύουν Κύπρος και Ισραήλ

Αυτό επαναβεβαιώθηκε σε επίσκεψη του Ισραηλινού Πρέσβη στην Κύπρο Shmuel (Sammy) Revel, στο λιμάνι Λεμεσού και στο τερματικό γενικού φορτίου και κρουαζιέρων, στην παρουσία του Προέδρου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ), Τώνη Αντωνίου και στελεχών της DP World Limassol.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της DP World Limassol, στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Revel είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο νέο Επιβατικό Τερματικό και να συναντήσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της DP World Limassol,  Nawaf Abdulla, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που δημιούργησε το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19, για τους τομείς του τουρισμού και των κρουαζιέρων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις του, ο Ισραηλινός Πρέσβης αναφέρθηκε στα αμοιβαία οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη στενή συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, τονίζοντας ότι κοινές πρωτοβουλίες και συνέργειες μπορούν να διανοίξουν μεγάλες προοπτικές.
 
 «Αναγνωρίζουμε ότι ο τουρισμός αποτελεί ζωτικό τομέα για τις οικονομίες των δύο χωρών. Συνεπώς, αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της διατήρησης στενών σχέσεων με την Κύπρο, όπου βρίσκεται ένα από τα βασικότερα λιμάνια της περιοχής», πρόσθεσε.
 
Ο Ισραηλινός Πρέσβης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπενθύμισε πως την  προηγούμενη χρονιά, οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν με σκοπό να προωθήσουν από κοινού την Ανατολική Μεσόγειο ως κορυφαίο προορισμό κρουαζιέρας.
 
«Παρόλο που η πανδημία ανέτρεψε προσωρινά τα σχέδιά μας, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι προσπάθειές μας θα αποφέρουν καρπούς στο προσεχές μέλλον», ανέφερε.
 
Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΛ, Τώνης Αντωνίου, επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ στον τομέα των κρουαζιέρων, υπογραμμίζοντας τα οφέλη που θα προκύψουν μέσα από την από κοινού προώθηση της περιοχής.
 
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, Nawaf Abdulla, δήλωσε ότι «απώτερος στόχος μας εξακολουθεί να είναι η καθιέρωση του λιμανιού Λεμεσού σε κύριο περιφερειακό κέντρο κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο»,
 
Υπογράμμισε ακόμη ότι, «παρά το γεγονός ότι το ξέσπασμα της πανδημίας επηρέασε σοβαρά τον κλάδο των  κρουαζιέρων,  παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η διασύνδεση της Λεμεσού με περισσότερα λιμάνια, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας μας με γειτονικές χώρες, όπως το Ισραήλ, θα συμβάλουν στην καθιέρωση μιας ακμάζουσας αγοράς κρουαζιέρας, με πολλαπλά οφέλη για την εγχώρια οικονομία». 

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top