ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - MED7: 'Ευχαριστίες για τη σαφή καταδίκη την αλληλεγγύη και στήριξη προς την πατρίδα μου'

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - MED7: 'Ευχαριστίες για τη σαφή καταδίκη την αλληλεγγύη και στήριξη προς την πατρίδα μου'

«Να σας ευχαριστήσω για την άψογη προετοιμασία της σημερινής συνόδου και της θερμής υποδοχής. Θέλω να χαιρετίσω τις τακτικές μας συναντήσεις και να υπογραμμίσω τη σημασία της μεταξύ μας συνεννόησης και συντονισμού, τόσο προς το συμφέρον των λαών μας και της Ευρώπης γενικότερα.

Αν κατέδειξε κάτι η πανδημία είναι ότι η συνεργασία είναι αναντίλεκτη. Εξαίρω την πρωτοβουλία του φίλου Μακρόν για τη σημερινή σύνοδο. Έχουν λεχθεί πολλά για το τι συζητήθηκε. Αυτό που έχει σημασία είναι η βούληση για μια ισχυρότερη ΕΕ. Επισημάναμε εκ νέου ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι αποσταθεροποίησης από τις εξελίξεις στο Λίβανο και τη Συρία» είπε στην αρχική του δήλωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Χρειάζονται λύσεις βάσει πολιτικών όρων. Μας απασχόλησε το φλέγον θέμα του μεταναστευτικού. Η χώρα μου ως κράτος μέλος πρώτης γραμμής καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλο βάρος. Προέρχονται μεθοδευμένα από την Τουρκία» είπε.

«Θέλω να ελπίζω ότι το νέο σύμφωνο μετανάστευσης θα αντιμετωπίζει στη ρίζα τους τα προβλήματα».

«Είχαμε την ευκαιρία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις και τις προσπάθειες που καταβάλουμε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας καταστροφικής σύρραξης που θα επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή. Είναι καλά γνωστό ότι τα σύνορα Κύπρου και Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ.

Θέλω να χαιρετήσω την αποφασιστικότητα για ανάγκη τερματισμού των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας» είπε ο Πρόεδρος. «Οι ενέργειες της Άγκυρας συνιστούν παραβίαση και στρέφονται κατά δύο κρατών μελών της ΕΕ».

«Ευχαριστίες για τη σαφή καταδίκη και το περιεχόμενο της κοινής διακήρυξης. Την αλληλεγγύη και στήριξη προς την πατρίδα μου. Ενημέρωσα και για τις προσπάθειες που καταβάλλω για επανέναρξη του διαλόγου. Διαπίστωσα ότι οι φίλοι ηγέτες θα ασκήσουν την επιρροή τους προς την Τουρκία ώστε να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες και να συνεργαστεί για έναν ειλικρινή διάλογο που θα δώσουν λύσεις που θα φέρουν ευημερία στους λαούς μας» είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top