ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδειες διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών - Τι αλλάζει και τι ισχύει πλέον

Άδειες διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών - Τι αλλάζει και τι ισχύει πλέον

Κυκλοφορεί ήδη από τις 5 Σεπτεμβρίου η νέα εκδοχή άδειας διαμονής στο νέο ενιαίο τύπο που προβλέπεται από τον Κανονισμό ΕΕ 2017/1954 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2017, για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1030/2002 του Συμβουλίου για την καθιέρωση αδειών διαμονής ενιαίου τύπου για τους υπηκόους τρίτων χωρών (Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. ημερ. 1.11.2017, L 286/9). 

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι «βασικός σκοπός του Κανονισμού είναι η ενίσχυση των αδειών διαμονής που εκδίδονται από τα Κράτη Μέλη της ΕΕ έναντι της πλαστογραφίας και της πλαστοπροσωπίας».
 
Προσθέτει ότι «όλες οι άδειες διαμονής που θα εκδίδονται από την πιο πάνω ημερομηνία και έπειτα θα είναι στο νέο ενιαίο τύπο, ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης».
 
Διευκρινίζεται ότι «η έναρξη έκδοσης του νέου ενιαίου τύπου αδειών διαμονής, δεν επηρεάζει τις ακολουθούμενες διαδικασίες, τις αιτήσεις και τα τέλη που πρέπει να ακολουθούνται/ υποβάλλονται/ καταβάλλονται σε κάθε περίπτωση ενώ για την έκδοση των αδειών τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας».

Επίσης, "όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί με τον προηγούμενο τύπο παραμένουν σε ισχύ μέχρι τη λήξη τους και δεν απαιτείται η αντικατάστασή τους".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top