ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Συνεχίστηκε και σήμερα η απεργία στο «δημόσιο»

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Συνεχίστηκε και σήμερα η απεργία στο «δημόσιο»

Συνεχίστηκε και σήμερα η απεργία των «δημοσίων» υπαλλήλων στα κατεχόμενα με κύριο αίτημα την εκ περιτροπής εργασίας, σε μια προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα και προστασίας των εργαζομένων. 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τη σημερινή απεργία συνέχισε μία εκ των τριών συντεχνιών που έκαναν τη χθεσινή προειδοποιητική ολοήμερη απεργία, η KTAMS, ενώ οι άλλες δύο συντεχνίες Kamu-Sen και Büro-İş αναμένουν τις αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου» σήμερα για να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν.
 
Ο «δήμος» Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι περνά στο σύστημα εκ περιτροπής εργασίας. Ανακοίνωση του «δήμου» αναφέρει ότι οι υπάλληλοι θα εργάζονται μια μέρα στα γραφεία τους και την άλλη με τηλεργασία. Οι νέες ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου.
 
Οσον αφορά τα νέα κρούσματα, η Κίπρις ποστασί γράφει ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο του Κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί, άλλα δύο άτομα στο κόμμα αυτό, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 6.
 
Θετικοί στον κορωνοϊό είναι ο «βουλευτής» του κόμματος, Μπερτάν Ζάρογλου, ο πρώην γγ Τουράν Μπουγιούκγιλμαζ, η πρόεδρος της γυναικείας οργάνωσης του ΚΑ στη Λευκωσία και ο γγ της επαρχιακής επιτροπής Λευκωσίας και άλλα δύο άτομα που ήταν στην απομόνωση λόγω της επαφής με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σήμερα βγήκαν θετικά τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων στους οποίους είχαν υποβληθεί.
 
Εξάλλου, μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή ο Κουντρέτ Οζερσάι, «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος», σχολιάζοντας τη φημολογία για επιβολή περιορισμού της κυκλοφορίας για 21 ημέρες, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν τίθεται θέμα να συμβεί και ούτε χρειάζεται.
 
Στο μεταξύ, σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει γιατρό να μπαίνει από το παράθυρο σε χώρο στο νέο κέντρο πανδημίας που δημιουργήθηκε δίπλα από το γενικό νοσοκομεία της κατεχόμενης Λευκωσίας και είναι η μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου ψυχικής υγείας.
 
Πρόκειται για το χώρο των νοσηλευτών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, που όμως δεν έχει πόρτα, ούτε και τουαλέτες για το προσωπικό. Το βίντεο ανήρτησε στον λογαριασμό του ο γγ της συντεχνίας των νοσηλευτών, Ιμπραχίμ Οζγκιοτσμέν γράφοντας ότι ο χώρος επιδιορθώθηκε πρόσφατα για να λειτουργήσει ως κέντρο πανδημίας και ενώ το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο μέρος, ο χώρος για το νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχει πόρτα και αναγκάζονται να μπαίνουν από το παράθυρο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top