ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωνές γονέων παιδιών με βαρηκοΐα: «Αγοράζουμε μάσκες για τα παιδιά μας, θα αγοράζουμε και για τους εκπαιδευτικούς;»

Φωνές γονέων παιδιών με βαρηκοΐα: «Αγοράζουμε μάσκες για τα παιδιά μας, θα αγοράζουμε και για τους εκπαιδευτικούς;»

Έντονη δυσαρέσκεια προς το Υπουργείο Υγείας εκφράζουν οι γονείς των παιδιών με βαρηκοΐα,  καθώς δεν φρόντισαν να βρουν λύση και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα παιδιά, μόνο τρείς μέρες πριν το άνοιγμα το σχολείων.

Του Ανδρέα Κόκκινου 

Το κυριότερο πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι τα συγκεκριμένα παιδάκια χρειάζεται να διαβάζουν τα χείλη των δασκάλων (χειλανάγνωση), κάτι που δεν επιτυγχάνεται με τις υφασμάτινες μάσκες. 

Πολλοί είναι οι γονείς που εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους προς το Υπουργείο Παιδείας, όσο και την ανησυχία της για την εκπαίδευση των παιδιών τους, τονίζοντας πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα το οποίο δεν έχει ακόμα διευθετηθεί.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς γονέων, παρά τα όποια διαβήματα, και παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον στη Μέση Εκπαίδευση υπήρξε προμήθεια ασπίδας (διάφανη μάσκα που στερεώνεται στο κεφάλι) κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε στη Δημοτική. Μάλιστα η ανακοίνωση του Υπουργείου προτρέπει και δεν επιβάλλει τη χρήση τέτοιας μάσκας ενώ δηλώνει παράλληλα πως η ασπίδα δεν είναι απόλυτα ικανοποιητική για την αυτοπροστασία (συστήνει δηλαδή τη χρήση της σε συνδυασμό με υφασμάτινη μάσκα) κάτι που λειτουργεί αποτρεπτικά.

Ήδη πολλοί γονείς έχουν αγοράσει μάσκες (με κόστος γύρω στα 9€ από φαρμακεία της Λεμεσού) προμηθεύοντας δασκάλους της Δημοτικής Εκπαίδευσης, κάτι τέτοιο όμως δε μπορεί να γίνει σε ευρεία κλίμακα λόγω κόστους. Από τη στιγμή που το Υπουργείο δεν έχει μεριμνήσει (περίπου 72 ώρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς) να εφοδιάσει τους δασκάλους σημαίνει πως επαφίεται στην κρίση του κάθε εκπαιδευτικού η αγορά μιας τέτοιας μάσκας.

Η ίδια ασπίδα μάλιστα που το Ύπουργείο προτρέπει τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής να φορούν, απαγορεύεται ρητά στη Μέση Εκπαίδευση θέτοντας επί της ουσίας σε κίνδυνο και τους εκπαιδευτικούς.

Δεν υπήρξε ούτε παροχή, ούτε καν καθοδήγηση ως προς τους χώρους πώλησης και προμήθειας εξοπλισμού ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως ήμασταν οι πρώτοι που δώσαμε τα συγχαρητήριά μας τόσο στον κύριο Προδρόμου όσο και στην ομάδα του Υπουργείου Παιδείας για τις εξαγγελίες και το γεγονός ότι εισακούστηκαν οι προβληματισμοί όμως δυστυχώς το πρόβλημα δεν έχει διευθετηθεί.

Αναμένουμε με αγωνία το άνοιγμα των σχολικών μονάδων την ερχόμενη Δευτέρα (14 Σεπτεμβρίου) για να δούμε με ποιο τρόπο θα γίνουν πράξη όσα με στόμφο εξαγγέλθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Δηλαδή η ίση και απρόσκοπτη ευκαιρία στη μάθηση όλων των μαθητών καθώς και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top