ΚΥΠΡΟΣ

Πανηγυρίζουν το δεύτερο συνεχόμενο...

Πανηγυρίζουν το δεύτερο συνεχόμενο...

Οι «βασίλισσες» του ελληνικού μπάσκετ φορούν κυανόλευκα! Έπειτα από ένα συγκλονιστικό τρίτο τελικό το Ελληνικό επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 62-61, έκανε το 3-2 στα παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων και κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και νταμπλ.

Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του νταμπλ με τη Λικέντρα Τζόνσον πρωταγωνίστρια και την Ανθή Μπαλτά καθοριστική κι εύστοχη σε κρίσιμα σημεία.

Oι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, μέχρι ο Παναθηναϊκός να επιβάλει το ρυθμό του και να προηγηθεί με 4-9 στο 6'. Ένα λεπτό αργότερα, οι παίκτριες του Πρέκα προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διαφορά επτά (6-13), αλλά η Τζόνσον μείωσε άμεσα για το Ελληνικό με δυο καλάθια σε 10-13, το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο έκλεισε το δεκάλεπτο. 

To δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο της Κυριακοπούλου για το 10-16, ενώ δυο λεπτά αργότερα διαμορφώθηκε το 12-19 για τις «πράσινες». Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα και με καλάθια των Καλέντζου και Κυριακοπούλου, ο Παναθηναϊκός απέκτησε διαφορά 13 πόντων (12-25 στο 14'). Ο «διακόπτης» γύρισε με την Ανθή Μπαλτά να πετυχαίνει δυο τρίποντα (18-25) και τις Τζόνσον και Σταμάτη να σκοράρουν για την ισοφάριση σε 26-26 στο 17'. Τελικά, η Παπαμιχαήλ ήταν αυτή που έδωσε προβάδισμα στο Ελληνικό (28-26 στο 19'). Η Έιβερι έβαλε ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό με 28-30, αλλά η Μπαλτά σημείωσε ένα ακόμη τρίποντο για το 31-30 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Η Όλιβερ προσπαθούσε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά το Ελληνικό παρέμενε μπροστά (37-34, στο 23'). Oι δυο ομάδες ήταν, γενικά, άστοχες στο τρίτο δεκάλεπτο και δυσκολεύονταν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, αλλά η Μονίκ Όλιβερ έπαιζε ...μόνη της και, φτάνοντας τους οκτώ πόντους στην περίοδο, έκανε το 39-38 στο 27'. Σε εκείνο το σημείο, η Λικέντρα Τζόνσον βγήκε εκτός παρκέ με πρόβλημα στο αριστερό πόδι. Λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, η Τούλα Καλέντζου έκανε ένα σημαντικό λάθος κι η Ρούλα Καλογήρου διαμόρφωσε το 46-42.

Η Όλιβερ διαμόρφωσε το 48-46, ενώ λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 48-48 στον σπουδαίο τελικό. Η Λικέντρα Τζόνσον επέστρεψε δριμύτερη και με καλάθι και φάουλ έγραψε το 51-48, ενώ στη συνέχεια διαμόρφωσε το 53-48. Η Σλούκα «απάντησε» με τρίποντο για το 53-51 στο 34' και λίγο αργότερα η Κυριακοπούλου μείωσε σε 55-53. Η Ανθή Μπαλτά με τρίποντο έγραψε το 59-53 κι έδωσε σημαντικό προβάδισμα στο Ελληνικό, ενώ δυο λεπτά αργότερα έκανε το 62-56 με τον ίδιο τρόπο. Ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος στις τελευταίες του ευκαιρίες κι έτσι το Ελληνικό κατέκτησε τον τίτλο με το τελικό 62-61 που διαμορφώθηκε με σουτ σε νεκρό χρόνο για τον Παναθηναϊκό.

Σαν πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός του Πέτρου Πρέκα μπορεί να μην τα κατάφερε στον τελευταίο τελικό της A1 Γυναικών, αλλά η πορεία του ήταν αξιοθαύμαστη, καθώς έχοντας το τρίτο μπάτζετ στην κατηγορία κατάφερε να φτάσει μια μεγάλη ομάδα, όπως το Ελληνικό, στα όρια της και να ηττηθεί στον πόντο. Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για τις «πράσινες» που μοιάζει με κατάκτηση τίτλου.

H MVP: Η Λικέντρα Τζόνσον πέτυχε 22 πόντους κι 21 ριμπάουντ κι ήταν καταλυτική, ενώ το πιο σημαντικό είναι πως σε όλη την τέταρτη περίοδο έπαιξε με πρόβλημα στο αριστερό πόδι, αλλά δεν τα παράτησε ποτέ κι ήταν επιβλητική ακόμη και σε αυτό το σημείο. 

Η ΣΚΛΗΡΗ: Η Ανθή Μπαλτά πέτυχε τρία τρίποντα στη δεύτερη περίοδο με το Ελληνικό να βρίσκεται πίσω με 13 πόντους, ενώ προσέθεσε άλλα δύο στην τελευταία περίοδο δείχνοντας τον χαρακτήρα και την ποιότητα της σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. 

Η ΠΕΣΜΕΝΗ: Η Νίκι Έιβερι πρωταγωνιστούσε στα τελευταία παιχνίδια του «Τριφυλλιού», αλλά δεν κατάφερε να πιάσει ίδια στάνταρ απόδοσης και στον τελευταίο τελικό. 

Η ΓΚΕΛΑ: Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 12-25, αλλά υπέστη άμεσα ένα σερί 13-0 κι έτσι απώλεσε γρήγορα ένα σημαντικό προβάδισμα. 

Η ΣΤΙΓΜΗ: Η επιστροφή της Λικέντρα Τζόνσον στο παρκέ, στην τέταρτη περίοδο, κι οι πέντε συνεχόμενοι πόντοι της που διαμόρφωσαν το 53-48. Ασφαλώς, και τα δύο τρίποντα της Ανθής Μπαλτά στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Οι «πράσινες» είχαν παράπονα από τους Σώμο και Μάνο, αλλά το αποτέλεσμα δεν κρίθηκε από το διαιτητικό δίδυμο κι οι δυο ομάδες προσέφεραν σπουδαίο θέαμα.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Ατμόσφαιρα τελικού στο κατάμεστο κλειστό της Αργυρούπολης με φίλους και των δύο ομάδων κι αυτούς του Παναθηναϊκού να ...ακούγονται περισσότερο, αν και βρίσκονταν εκτός έδρας.

Ελληνικό - Παναθηναϊκός 62-61
Διαιτητές: Μάνος-Σώμος
Δεκάλεπτα: 10-13, 31-30, 46-42, 62-61
Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 4, Καλογήρου 2, Κοσμά 2, Παπαμιχαήλ 3, Μπαλτά 15 (5), Νικολαΐδου 2, Χαλιβέρα 12, Τζόνσον 22, Μπόνη, Β. Φουράκη, Σ.Φουράκη.
Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 9 (1), Δανούση, Αυτζή 5, Κόνιαλη, Ολιβερ 17, Σλούκα 11 (2), Έιβερι 4, Γλυνιαδάκη, Κυριακοπούλου 15 (1).

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top