ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Η κατάσταση στα φράγματα λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν ξανά οι βροχοπτώσεις- Το στοιχείο που αφήνει αισιοδοξία- ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Η κατάσταση στα φράγματα λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν ξανά οι βροχοπτώσεις- Το στοιχείο που αφήνει αισιοδοξία- ΠΙΝΑΚΑΣ

Απομένουν δύο περίπου βδομάδες πριν αποχαιρετήσουμε και το Σεπτέμβριο και μπούμε σε «τροχιά» βροχοπτώσεων που θα φέρουν εισροή υδάτων στα φράγματα σε όλη την Κύπρο. Ποια είναι, όμως, η κατάσταση που επικρατεί στους «ταμιευτήρες νερού» σε όλο το νησί;

Του Στέλιου Στυλιανού

Άλλη μια καλή χρονιά ήταν αυτή που ολοκληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου (από τον Οκτώβριο ξεκινά καταμέτρηση για το 2020-21) με τα περισσότερα φράγματα να υπερχειλίζουν σημειώνοντας ρεκόρ όπως είχε ανακοινωθεί.

Την Τετάρτη 16/9 (τελευταία ενημέρωση από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων) η ποσότητα νερού που βρίσκεται στα φράγματα ανέρχεται στα 240,852εκ. κυβικά μέτρα με την πληρότητα να φτάνει το 82,8%.

Στο 89,2% η πληρότητα του Ασπρόκρεμμου (46,7 εκατομμύρια), ενώ στο 86,7% (99,7 εκατομμύρια) είναι το μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, αυτό του Κούρρη στην Άλασσα, ενώ σημαντικές ποσότητες διατηρούν τόσο το φράγμα στην Ευρέτου (83,3%) όσο και αυτό στην Καλαβασο (86,4%).

Ουσιαστικά βρισκόμαστε στα ίδια σχεδόν επίπεδο με την αντίστοιχη περσινή ποσότητα, αφού πριν από ακριβώς ένα χρόνο στα φράγματα ήταν αποθηκευμένα 244 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού με την πληρότητα στο 83,9% (82,8% στις 16/9/2020)

Σχεδόν δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υπερχείλιση των φραγμάτων και τη φετινή χρονιά (αν λάβουμε τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας) αφού στους «ταμιευτήρες νερού» χρειάζεται να μπουν κάτι λιγότερα από 50 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, με τη μέγιστη ποσότητα που μπορούν να δεχτούν τα φράγματα είναι τα 290 εκ.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top