ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Ζει σε αντίσκηνο μέσα στην νεκρή ζώνη εδώ και δύο βδομάδες- «Φοβάμαι για τη ζωή μου»- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Ζει σε αντίσκηνο μέσα στην νεκρή ζώνη εδώ και δύο βδομάδες- «Φοβάμαι για τη ζωή μου»- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τον γύρο του διαδικτύου, με αναπαραγωγή από μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού, κάνει η ιστορία ενός Ιρανού τραγουδιστή, 46 ετών, ο οποίος από τα μέσα του Σεπτέμβρη ζει σε αντίσκηνο «παγιδευμένος», όπως αναφέρει, μεταξύ ψευδοκράτους και των εδαφών που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Επιμέλεια: Στέλιος Στυλιανού

Σύμφωνα με τον ίδιο, ταξίδεψε από την Τουρκία στις αρχές του μήνα με προορισμό το ψευδοκράτος, αφού θεωρεί πως η Τουρκία δεν είναι μια ασφαλής χώρα και είναι κοντά στο Ιράν, ενώ τους τελευταίους μήνες τρεις Ιρανοί έχουν καταδικαστεί σε θάνατο από το Ισλαμικό Κράτος.

Συμπληρώνει ο Omid Tootian πως τους τελευταίους 6 μήνες δέχεται απειλητικά τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό κάτι που τον έκανε να φοβάται για τη ζωή του και να φτάνει στα κατεχόμενα με σκοπό να ζητήσει άσυλο από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Προσπάθησε 4-5 φορές να περάσει από το οδόφραγμα χωρίς επιτυχία «αφού η Αστυνομία μου το απαγόρευσε» σημειώνει, ενώ πλέον διαμένει σε αντίσκηνο μέσα στην νεκρή ζώνη, έδαφος που ελέγχεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μου επιτρέπουν την είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία, μάλλον είναι λόγω του κορωνοιου» δηλώνει στο AFP ο 46χρονος του οποίου οι φόβοι του 46χρονου έχουν να κάνουν με τα τραγούδια του, τα οποία πολλά από αυτά έχουν πολιτικό περιεχόμενο, με στίχους κόντρα στις Ιρανικές Αρχές.

«Δεν μπορώ να πάω ούτε στη μια πλευρά, ούτε στην άλλη» τα λόγια του Omid Tootian που προσθέτει: «Η κυπριακή δημοκρατία δεν με δέχεται προς το παρόν, ενώ φοβάμαι να επιστρέψω στο ψευδοκράτος γιατί πιθανόν να με στείλουν πίσω στην Τουρκία»

Στα δημοσιεύματα φιλοξενούνται και δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Χρίστου Αντρέου, ο οποίος αναφέρει ότι «δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να αποφασίσει σε ποιον θα επιτραπεί είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top