ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήνουν τον ΠτΔ στον τοίχο τα κόμματα - Η 'ψευδαίσθηση της κυβέρνησης, η ωραιοποίηση και η αναξιόπιστη Ε.Ε' - 'Έκανε ελιγμό ο ΠτΔ...'

Στήνουν τον ΠτΔ στον τοίχο τα κόμματα - Η 'ψευδαίσθηση της κυβέρνησης, η ωραιοποίηση και η αναξιόπιστη Ε.Ε' - 'Έκανε ελιγμό ο ΠτΔ...'

Στον τοίχο στήνουν τα κόμματα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της μη επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, έκανε λόγο για 'αποτυχία της  κυβέρνησης με βάση τους στόχους που είχε θέσει.

'Η κυβέρνηση αναλώθηκε σε επικοινωνιακές τακτικές που έκαναν τις κυρώσεις αυτοσκοπό. Μπορεί ο Πρόεδρος να λέει το αντίθετο, αλλά ύψωσαν τον πήχη και πέρασαν από κάτω', ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου.

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση ανέβασε τον πήχη για να κερδίσει κάτι στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι 'δεν ήταν μέρος μιας τακτικής, αλλά ίσως ψευδαίσθησης της κυβέρνησης ότι μπορούσε να πετύχει αυτά που έλεγε. Αυτό παραπέμπει σε μια ανικανότητα της κυβέρνησης να διαβάσει σωστά τα δεδομένα, είτε τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα που διακυβεύονται στην Ε.Ε'.

Χριστιάνα Ερωτοκρίτoυ: 'Η κυβέρνηση προσπαθεί να ωραιοποιήσει ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν είναι καλό'.

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να ωραιοποιήσει ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν είναι καλό έκανε λόγο η Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

'Ο Πρόεδρος έκανε δηλώσεις περί πειθούς και απόλυτης σύμπνοιας πολλών εταίρων της Ε.Ε. ‘Για να ήταν πειστικός  θα έπρεπε να πετύχει τις αυτόματες κυρώσεις στην Τουρκία σε περίπτωση που επαναλάβει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια. Ούτε αυτό δεν το πετύχαμε', ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ερωτοκρίτου.

Κώστας Ευσταθίου: 'Αναξιόπιστη η Ευρωπαϊκή Ένωση...'

'Αυτό που απέδειξαν οι Ευρωπαίοι είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει το Κυπριακό. Έχουν μια προσέγγιση ‘βρέστε τα και εμείς θα βοηθήσουμε’, ανέφερε με δηλώσεις του στο Τρίτο, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Κώστας Ευσταθίου.

Παράλληλα, ο κ. Ευσταθίου σημείωσε ότι γίνεται ασαφές το πεδίο, για το αν θα έχει κόστος η Τουρκία, ενώ ικανοποιήθηκαν οι τουρκικές απαιτήσεις μέσω της Γερμανίας.

'Βλέποντας όλα αυτά, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αναξιόπιτση, και τα αποτελέσματα είναι μη ικανοποιητικά', πρόσθεσε ο κ. Ευσταθίου.

Χάρης Γεωργιάδης: 'Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Τουρκίας...'

'Είναι ευτύχημα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Μητσοτάκης λειτούργησαν με υπευθυνότητα και δεν άσκησαν εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση', ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης.

‘Οι αποφάσεις είναι αποτέλεσμα συνεννόησης και συμβιβασμού. Έχουμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα που μεταφέρει το βάρος της ευθύνης στην Τουρκίας. Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Τουρκίας', πρόσθεσε.

Πέραν τούτου, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η Ε. Ε έχει οριοθετήσει τα όρια που θα κινηθούν οι σχέσεις της με την Τουρκία, και μέρος αυτών είναι το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

Όσον αφορα τις κυρώσεις, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε 'ελιγμό' για να δώσει περιθώριο στον διάλογο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top