ΠΑΡΑ-THEMA

Ο Δημήτρης Παπαδάκης υπενθύμισε στην Ολλανδή Πίρι τις κυρώσεις στην Τουρκία - 'Πρόβλημα στους μηχανισμούς της Ε.Ε' - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Δημήτρης Παπαδάκης υπενθύμισε στην Ολλανδή Πίρι τις κυρώσεις στην Τουρκία - 'Πρόβλημα στους μηχανισμούς της Ε.Ε' - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ζητάει άμεσα κυρώσεις ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, απαντώντας σε ανάρτηση της Ολλανδής Κάτι Πίρι στο Twitter.

Η Ολλανδή Κάτι Πίρι, Αντιπρόεδρο της συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, κοινοποίησε τοποθέτησή της σε σχέση με την ανεπάρκεια της Ευρωπαϊκής Εξωτερικής Πολιτικής.

Στην εν λόγω τοποθέτηση, η Ευρωβουλευτής επισημαίνει πως «όλοι μπορούμε να φανταστούμε τους ηγέτες των 26 κρατών μελών της Ε.Ε να φωνάζουν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο δωμάτιο, τονίζοντάς του πως είτε θα ξεμπλοκάρει τις κυρώσεις για την Λευκορωσία, είτε δεν θα του δώσουν τίποτα για να δώσει στο κοινό του».

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για εκβιασμούς, η κ. Πίρι έκανε μετέπειτα λόγο για ανεπάρκεια στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων, λέγοντας πως τα μικρά κράτη φοβούνται πως εάν χρησιμοποιήσουν το βέτο τους θα αγνοηθούν τα εθνικά τους συμφέροντα από τα υπόλοιπα κράτη μέλη.

Υπενθυμίζουμε εδώ πως η εν λόγω Ευρωβουλεύρια έχει απασχολήσει πολλές φορές την κυπριακή κοινή γνώμη με τις φιλοτουρκικές τις θέσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο εν λόγω κείμενο δεν γίνεται ακόμη σαφής αναφορά για άμεσες κυρώσεις στην Τουρκία.

Κάτι το οποίο φρόντισε να της υπενθυμίσει ο επίσης ευρωβουλευτής της εν λόγω συμμαχίας, Δημήτρης Παπαδάκης.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top