ΕΛΛΑΔΑ

Πανιώνιος πάει, ώρα για Παναθηναϊκό...

Πανιώνιος πάει, ώρα για Παναθηναϊκό...

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε δια περιπάτου το «εμπόδιο» του Πανιωνίου (108-65) στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής της Α1 και πλέον στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (2/3, 19:00) στο ΟΑΚΑ που ακολουθεί.

Ο Ντάνστον ξεκίνησε «φουριόζος» την αναμέτρηση και φορτώνοντας με 14 πόντους το καλάθι του Πανιωνίου οδήγησε την ομάδα του στο 23-14 (6'). Οι Σπανούλης και Λοτζέσκι έγραψαν το 27-14 δύο λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, ενώ στο τέλος της οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 32-17.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες, αλλά το ροτέισον του 48χρονου προπονητή δεν επηρέασε την εικόνα της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός σε όλη την διάρκεια της δεύτερης περιόδου διατήρησε σε διψήφια απόσταση τον Πανιώνιο, ενώ στο 15' ο Παπαπέτρου έστειλε στο +20 την ομάδα του (42-22). Οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στον εναπομείναντα χρόνο και τρέχοντας σερί 7-0 με τους Σπανούλη, Πέτγουεϊ και Παπαπέτρου στο τελευταίο πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 51-28.


Το... νερό για τον Ολυμπιακό είχε μπει ήδη στο αυλάκι, αλλά οι παίκτες του παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή τους. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν έκδηλη σε όλη την διάρκεια της τρίτης περιόδου και στο 25΄η διαφορά έφτασε στους 30 πόντους (64-34). Η... ψαλίδα που χώριζε τις ομάδες άνοιξε στους 38 πόντους (78-40) στο 28' ύστερα από τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα του Λοτζέσκι. Ο Αγραβάνης στο 29΄έκανε το 80-41, ενώ η συμπλήρωση των 30' βρήκε τον Ολυμπιακό στο +37 (80-43). 

Ο χαρακτήρας της τέταρτης περιόδου ήταν διαδικαστικός με την διαφορά να φτάνει ως τους 48 πόντους (103-55 στο 37' και 105-57 στο 38') και τον Ολυμπιακό να επικρατεί τελικά με 108-65.


Ο MVP: Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν κεφάτος, «ζεστός» πίσω από την γραμμή των 6. 75 μέτρων κι ένας εκ των κορυφαίων των νικητών. 


Ο Σκληρός: Ο Μπράιαντ Ντάνστον σημείωσε 14 πόντους στο ξεκίνημα του αγώνα δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του και μαζί με τους Κώστα Σλούκα και Δημήτρη Αγραβάνη έδωσαν πολλές λύσεις στην ομάδα τους. 

Ο Αόρατος: Ο Βασίλης Ξανθόπουλος έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του και σε 19:05 δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του (0/1δ., 1ρ.,3ασ., 1λ.).


Η Γκέλα: Ο Πανιώνιος διανύει μία δύσκολη περίοδο και δεν περίμενε πολλά από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά οι σίγουρα οι 32 πόντοι που δέχθηκε στην πρώτη περίοδο ήταν πολλοί. 

Η στιγμή: Το ΣΕΦ πριν από την έναρξη της εξ αναβολής αναμέτρησης της 23ης αγωνιστικής της Α1 σίγησε για ένα λεπτό, ώστε να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων από τον φονικό σεισμό στο Νεπάλ. 

Η διαιτησία: Το έργο των Διαμαντή, Παγώνη και Παπαθανασίου αναμενόταν και αποδείχθηκε εύκολο, καθώς οι τρεις ρέφερι πέρασαν ένα από τα πιο άνετα απογεύματα της διαιτητικής τους καριέρας. 

Οι Στρατηγοί: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του, οι οποίοι έμειναν προσηλωμένοι στο πλάνο του προπονητή τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Κρις Χουγκάζ από την πλευρά του δεν γινόταν να περιμένει πολλά από τους παίκτες του απέναντι στον Ολυμπιακό. 

Η εξέδρα: Το ΣΕΦ στα εντός έδρας παιχνίδια της προημιτελικής σειράς της Euroleague του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα έζησε μεγάλες στιγμές, αλλά στο ματς με τον Πανιώνιο τα άδεια καθίσματα ήταν πολύ περισσότερα από ετα γεμάτα. Λιγότεροι από 1000 φίλαιλοι βρέθηκαν στο φαληρικό στάδιο. 

Δεκάλεπτα: 32-17, 51-28, 80-43, 108-65

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top