ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - 'ΕΚΛΟΓΕΣ': Επικράτησε ο Τατάρ , τα 'λέει' με Ακιντζί στον δεύτερο γύρο - Τεράστιο το ποσοστό αποχής

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - 'ΕΚΛΟΓΕΣ': Επικράτησε ο Τατάρ , τα 'λέει' με Ακιντζί  στον δεύτερο γύρο - Τεράστιο το ποσοστό αποχής

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα, με τον Ερσίν Τατάρ να κόβει πρώτος το νήμα έναντι του Μουσταφά Ακιντζί και πλέον οι δύο τους θα τα 'πούνε' στον δεύτερο γύρο την ερχόμενη Κυριακή (18/10).

Συγκεκριμένα, ο Τατάρ έλαβε το 32.35% των ψήφων έναντι 29.84% που έλαβε ο Μουσταφά Ακιντζί. Ακολουθούν οι Ερχιουρμάν με 21.68%, ο Οζερσάι με 5.75%, ο Αρικλί με 5.36% και ο Σερντάρ Ντεκτάς με 4.20%.

Ανά επαρχία, στη κατεχόμενη Λευκωσία είχαν δικαιώμα ψήφου 63.842 ψηφοφόροι, στην Αμμόχωστο, 49.958, στην Κερύνεια 42.773, στη Μόρφου 15.016, στο Τρίκωμο 20.419 και στη Λεύκα 6.858.

Ψήφισαν συνολικά 110.779 ενώ 5.027 ήταν οι άκυρες ψήφοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αποχής άγγιξε το 41.8%, αφού μόλις το 58.21% των ψηφοφόρων πήγαν στις κάλπες.

Πέραν τούτου, ο υποψήφιος του κόμματος των εποίκων, Ερχάν Αρικλί, ο οποίος καταζητείται για τον φόνο του Τάσου Ισαάκ, ανέφερε ότι το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό και τόνισε την ετοιμότητα του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό - Οι κινήσεις Γκουτέρες και τα μηνύματα Ερχιουρμάν

Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό - Οι κινήσεις Γκουτέρες και τα μηνύματα Ερχιουρμάν

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες γύρω από το Κυπριακό, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να κάνει λόγο για σειρά επαφών που πραγματοποιούνται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενόψει των κρίσιμων συναντήσεων στη Νέα Υόρκη.