ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έτρεχε και δεν προλάβαινε η Πυροσβεστική Υπηρεσία - 34 πυρκαγιές σε 24 ώρες παγκύπρια

Έτρεχε και δεν προλάβαινε η Πυροσβεστική Υπηρεσία - 34 πυρκαγιές σε 24 ώρες παγκύπρια

Επί ποδός σε διάφορες περιοχές της Κύπρου ήταν χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς δέχθηκε κλήσεις για πυρκαγιές στις Επαρχίες Λάρνακα, Λεμεσού, καθώς και πλησίον του οδοφράγματος Δερύνειας, στις οποίες ανταποκρίθηκε και κατάφερε να τις κατασβέσει.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 09.48 χθες η Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στον δεύτερο όροφο οικίας στην περιοχή Δροσιάς στη Λάρνακα.
 
Για κατάσβεση της, ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 2 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμό Λάρνακας ‘Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπολου’, με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 10.15.
 
Από την πυρκαγιά καταστράφηκε μέρος του πάγκου της κουζίνας, διάφορες ηλεκτρικές συσκευές καθώς από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκαν η βαφή, επίπλωση και ρουχισμός στο υπόλοιπο σπίτι.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από αναμμένα καρβουνάκια καντηλιού τα οποία τοποθετήθηκαν στον νεροχύτη κοντά σε κουρτίνα. Δεν υπήρχε κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς ένοικος στην οικία.
 
Επίσης, η ώρα 12.22 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά στην περιοχή Κάψαλου Λεμεσού σε ξύλινο παράπηγμα (βοηθητική κουζίνα) που εφάπτεται με βοηθητική οικία.
 
Για κατάσβεση της, ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη ‘Λοχία Βασίλη Κρόκου’ με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 12.55.
 
Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημίες το ξύλινο βοηθητικό παράπηγμα με το περιεχόμενο του ενώ στη βοηθητική οικία από τον καπνό επηρεάστηκε το δωμάτιο του μπάνιου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος σε αναμμένη συσκευή υγραερίου ετοιμασίας φαγητού. Οι ένοικοι βρίσκονταν στην κυρίως κατοικία όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
 
Ακόμη, η ώρα 19.59 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά η οποία κατέκαυσε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση εντός της νεκρής ζώνης πλησίον του οδοφράγματος Δερύνειας.
Ανταποκρίθηκαν για την κατάσβεση της μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με 1 πυροσβεστικό όχημα από πυροσβεστικό Αμμοχώστου.
 
Το πυροσβεστικό όχημα επιχείρησε για την κατάσβεση εντός την νεκρής ζώνης με συνοδεία οχήματος των Ηνωμένων Εθνών. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου προς τις τουρκοκρατούμενες περιοχές. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ρίψη φωτοβολίδων από ομάδα διαδηλωτών που βρίσκονταν στο μέρος του οδοφράγματος Δερύνειας .
 
Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 11ης Οκτωβρίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 12ης Οκτωβρίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 44 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 34 αφορούσαν πυρκαγιές, 8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.
 
ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top