ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καμπανάκι από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο - Ανησυχία για χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων προστασίας

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καμπανάκι από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο - Ανησυχία για χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων προστασίας

Ιδιαίτερη ανησυχία για το γεγονός ότι διαπιστώνεται μια χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Covid-19 με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κρούσματα, εκφράζει, σε ανακοίνωση του, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό, να παραμείνει στη συνείδηση του κοινού ότι χωρίς πειθαρχία στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων ατομικής προστασίας, είναι θέμα χρόνου να οδηγηθούμε σε νέους περιορισμούς», προσθέτει.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει και απευθύνει έκκληση προς το κοινό όπως ακολουθεί πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όπως τηρεί με ευλάβεια τα μέτρα ατομικής προστασίας.

«Παρά το γεγονός ότι συγκριτικά με άλλες χώρες, η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι καλύτερη, εντούτοις δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η καμπή στην οποία βρισκόμαστε τώρα, καθιστά την επιδημία διαχειρίσιμη μόνο εάν πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις: Πιστή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων, Αυστηρή τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας (αντισηψία, χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού, τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων) , άμεση και αποφασιστική παρέμβαση της πολιτείας, εκεί και όπου απαιτείται προκειμένου εν τη γενέσει της να περιορίζονται εστίες ενδεχόμενης έξαρσης», σημειώνει.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει για ακόμη μια φορά ότι ο κορωνοϊός, δυστυχώς, ήρθε για να μείνει.

«Τα στοιχεία που καθιστούν αυτή την χρονική περίοδο επικίνδυνη για πισωγυρίσματα είναι η απουσία εμβολίου και η συννοσηρότητα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους χρόνιους πάσχοντες συνανθρώπους μας και άλλες ευάλωτες ομάδες. Συστήνουμε λοιπόν προσοχή και καλούμε το κοινό όπως ακολουθεί τα μέτρα που απαιτούνται, τόσο στους χώρους εργασίας τους όσο και σε ατομικό επίπεδο», καταλήγει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top