ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στιβ Κωνσταντινίδης: «Δεν άλλαξε τίποτε τα τελευταία δύο χρόνια – Γιατί να μην δουλέψω στην Εθνική Κύπρου;»

Στιβ Κωνσταντινίδης: «Δεν άλλαξε τίποτε τα τελευταία δύο χρόνια – Γιατί να μην δουλέψω στην Εθνική Κύπρου;»

Ο προπονητής Στιβ Κωνσταντινίδης, μίλησε στον Super Sport Fm για την κακή εικόνα που βγάζει η Εθνική Κύπρου, ενώ τόνισε, πως θα ήθελε να κοουτσάρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς έχει εμπειρία από Εθνικές ομάδες.

Οι τοποθετήσεις του:

Για το ότι η Εθνική Κύπρου προσπαθεί να αποφύγει τη διαβάθμιση: «Είναι λυπηρό να σκεφτόμαστε πάλι την διαβάθμιση την οποία γλιτώσαμε την προηγούμενη φορά»

Για την εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος: «Δεν είναι εικόνα που θέλουμε να βλέπουμε αλλά δεν είναι μόνο τώρα που βγαίνει αυτή η εικόνα. Τα τελευταία 13 παιχνίδια κερδίσαμε μόνο δύο. Δεν είναι μόνο τα τελευταία. Δεν άλλαξε τίποτα τα τελευταία δύο χρόνια. Όλοι μας έχουμε την άποψη μας και δεν θέλω να θίξω τον προπονητή. Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε. Το να βάλεις τους μικρούς συμφωνώ αλλά σταδιακά. Δεν μπορείς να τους ρίξεις όλους στην φωτιά, χωρίς εμπειρία, χωρίς πολλά ματς. Τους λείπουν πολλά πράγματα. Δεν είναι εύκολο να παίξεις σε Εθνικό επίπεδο σε όποια Εθνική και να είσαι. Όταν πήγα στην Ινδία έβαλα πλάνο 4 χρόνια. Τότε ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 31 χρόνια και όταν προκριθήκαμε ο μέσος όρος έπεσε στα 24. Μόνο έτσι, εκτός αν πεις ότι δεν θα ψάχνουμε το αποτέλεσμα για τα επόμενα 3 χρόνια και ρίχνεις όλους τους μικρούς και αν ανταπεξέλθουν μετά από τρία χρόνια».

Αν πιστεύει πως η Εθνική παίζει χωρίς πλάνο: «Δεν ξέρω ποια είναι τα πλάνα του Βάλεμ ή του Μπεν Σιμόν. Απλά εγώ λέω θα είχα πλάνο για τέσσερα χρόνια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αλλάξαμε τρεις φορές το σύστημα. Όταν είσαι στην Εθνική δεν έχεις πολλές προπονήσεις για να καταλάβουν το πλάνο οι ποδοσφαιριστές. Είναι καλύτερος να μην γίνονται πολλές αλλαγές ειδικά αν έχεις μια νέα ομάδα. Πόσες προπονήσεις έχουν κάνει για τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, 14-15; Μια ομάδα που έχει κάθε μέρα προπόνηση θέλει 2-3 μήνες για να αφομοιώσουν το σύστημα, ενώ στην Εθνική δεν έχεις ούτε 2-3 μέρες».

Για το γεγονός πως ούτε κάποιοι «παλιοί» αγωνίστηκαν καλά: «Πρέπει να τους βάλεις μαζί. Μπορεί οι μικροί να έχουν τα τρεξίματα αλλά δεν μπορείς να τους βάλεις όλους. Ούτε όλους πάνω των 30 μπορείς να τους βάλεις. Θα τους βάλεις μαζί, να το συνδυάσεις. Οι μικροί να μάθουν από τους έμπειρους. Εγώ έτσι έκανα σε όλες τις Εθνικές που πήγα. Χάνουν και οι πιο έμπειροι την αυτοπεποίθησης τους. Την ευκαιρία που έχασε ο Πιέρος αν ήταν στα καλά του δεν υπήρχε περίπτωση να την χάσει».

Αν θα ήθελε να δουλέψει στην Εθνική Κύπρου: «Κάθε φορά που ανοίγει η θέση είτε είχα μιλήσει με την ΚΟΠ, είτε έδειξε ενδιαφέρον και πάτα θα δείχνω. Δούλεψα σε έξι Εθνικές παγκόσμια, γιατί να μην δουλέψω και στην δική μου Εθνική. Προπονητής υπάρχει τώρα και ελπίζω να γυρίσει το κλίμα. Ταλέντο υπάρχει. Εγώ δεν ξέρω τίποτε άλλο. Ξέρω να χτίζω ομάδες. Πήρα την Ινδία από την θέση 156 και προκριθήκαμε στο Ασιατικό Κύπελλο. Η Ισλανδία τι έκανε. Πριν 15 χρόνια είπαν αυτό θα κάνουμε και τα κατάφεραν».

The post Στιβ Κωνσταντινίδης: «Δεν άλλαξε τίποτε τα τελευταία δύο χρόνια – Γιατί να μην δουλέψω στην Εθνική Κύπρου;» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top