ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η απαίτηση των κομμάτων για παραίτηση του Προέδρου της Βουλής στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η απαίτηση των κομμάτων για παραίτηση του Προέδρου της Βουλής στο επίκεντρο

Η απαίτηση των κομμάτων για παραίτηση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη μετά τις αποκαλύψεις του Al Jazeera για τις πολιτογραφήσεις και όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα είναι το κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων την Πέμπτη (14/10).

Ο κυπριακός Τύπος προβάλλει επίσης τον νέο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο και την απόφαση χθες του Υπουργείου Υγείας για υποχρεωτική πλέον μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, καθώς και τις εξελίξεις σχετικά με τις εκλογές στα κατεχόμενα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Δεν φεύγει - θα τον διώξουν», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής επιμένει να αρνείται να παραιτηθεί με τα κόμματα να μεθοδεύουν τρόπους εκδίωξής του. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η μάσκα μπαίνει στη ζωή μας καθώς τίθεται σε ισχύ από σήμερα η υποχρεωτική χρήση της με έκδοση διατάγματος. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη μεγάλη ώθηση στην υποψηφιότητα Ακιντζί δίνει ο Ερχιουρμάν.
 
Ο «Πολίτης», κάτω από τον τίτλο «Ο Δ. Συλλούρης παίζει τώρα με τη νοημοσύνη μας», γράφει πως ο Πρόεδρος της Βουλής αντί παραιτήσεως πετάει το μπαλάκι στον Γενικό Εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας, δηλώνοντας προσχηματικά ότι δεν θα φέρει ένσταση. Αλλού, γράφει πως η ανευθυνότητα έφερε τις μάσκες με τον Υπουργό Υγείας να δηλώνει ότι ο εκτροχιασμός είναι κοντά. Σε άλλο του θέμα γράφει για μπέρδεμα με τα τεστ για κορωνοϊό ανάμεσα σε Υπουργείο Υγείας και Ελεγκτική Υπηρεσία.
 
Ο «Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα «Ποινή Εξοστρακισμού τώρα», γράφει στο κύριο του θέμα πως η κοινωνία και τα κόμματα κήρυξαν τον Πρόεδρο της Βουλής ανεπιθύμητο πρόσωπο και απαιτούν την παραίτηση του, με τις αντιδράσεις να παραπέμπουν στην ποινή του εξοστρακισμού. Αλλού, γράφει ότι η Αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή δύο χωρών στο θέμα των ερευνών για τις αποκαλύψεις του Al Jazeera. Σε άλλο του θέμα γράφει για αριστερή δυναμική Ακιντζί με τη βοήθεια του Ερχιουρμάν.
 
Η «Χαραυγή», με πρωτοσέλιδο τίτλο «Να απαλλαγούμε από το δαίμονα της διαφθοράς», γράφει πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ζητά χωρίς αντιρρήσεις και ενστάσεις να δοθεί άμεση πρόσβαση στην Ελεγκτική Υπηρεσία για να συνεχίσει την έρευνα της για φαινόμενα διαφθοράς. Αλλού, γράφει για τις βαριές ποινές που επιβλήθηκαν στους εγκληματίες Χρυσαυγίτες. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι οι εργαζόμενοι είναι έρμαιο υπερεκμετάλλευσης, με αφορμή την έναρξη επαφών της ΠΕΟ με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
 
Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο Συλλούρης υπό πίεση για να παραιτηθεί», γράφει πως ο ΔΗΣΥ έχει ενώσει τη φωνή του με τα υπόλοιπα κόμματα που ζητούν την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής. Αλλού, γράφει για τα 51 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Υγείας. Σε άλλο της θέμα γράφει πως η Κύπρος εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των Ευρωπαίων ταξιδιωτών.

Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top