Στην παρουσία της Υπουργού Ενέργειας η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου Νέων Λευκωσίας

Στην παρουσία της Υπουργού Ενέργειας η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου Νέων Λευκωσίας

Η επιχειρηματικότητα, ιδίως υπό τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, είναι το μέσο για να προχωρήσουμε στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη ανέφερε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, χαιρετίζοντας την Τετάρτη την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου Νέων Λευκωσίας (JCI Nicosia), που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του JCI Nicosia, η κ. Πηλείδου ανέφερε ότι στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας εφαρμόζουν Σχέδια Χορηγιών που δίνουν, ακριβώς, τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες, νέους και υφιστάμενους, να αναπτύξουν και να αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις τους, επιτρέποντάς τους να ανταγωνιστούν ισάξια τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό.

«Συγκεκριμένα στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, έχουν υποβάλει στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, προτάσεις για Σχέδια, προς αξιολόγηση και έγκριση, συνολικού ύψους €271 εκατομμυρίων. Από αυτό το ποσό, τα €30 εκατομμύρια αφορούν στη Νεανική και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, με την πρώτη προκήρυξη των δύο Σχεδίων να προγραμματίζεται για τους πρώτους μήνες του 2021. Ακόμα €30 εκατομμύρια προορίζονται για το Σχέδιο της Ψηφιακής Αναβάθμισης, το οποίο και πάλι θα προκηρυχθεί μέσα στη νέα χρονιά» προστίθεται.

Στον δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κυπριακού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης διαβεβαίωσε ότι το ΚΕΒΕ θα είναι πάντοτε στη διάθεση του Επιμελητηρίου Νέων με ουσιαστική στήριξη και εισηγήσεις. Η Έλενα Τάνου, αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες τις προς το JCI Nicosia για την εξαιρετική συνεργασία αναφέροντας ότι είναι πολύ σημαντικό σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε να προωθείτε και να στηρίζετε το νεανικό επιχειρείν.

Η πρόεδρος του JCI Nicosia 2020, Άντρη Προδρόμου ανέφερε αν και ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους λόγω της πανδημίας, προσάρμοσαν τις δράσεις τους σε ψηφιακό επίπεδο, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν και αυτοί στα νέα δεδομένα. Παρέδωσε ακολούθως τα ηνία στον επόμενο πρόεδρο του JCI Nicosia για το 2021 Παναγιώτη Αγαθοκλέους ο οποίος ανακοίνωσε το Δ.Σ. του JCI Nicosia για το 2021.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Βραβείο Επιμελητηρίου Νέων Λευκωσίας (JCI Nicosia) 2020 απονεμήθηκε στο Λύσανδρο Ιωάννου -CEO PHC Franchised Restaurants Public Ltd. Award 2020 & General Assembly.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ακόμη αναπτύξει ουσιαστική επαφή με το σύνολο της υφιστάμενης ηγεσίας της ΕΔΕΚ, η νέα πρόεδρος του κόμματος Σοφία Χριστοδούλου Μακρή, καλείται μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα σύνθετη μεταβατική περίοδο. Μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε είναι προγραμματισμένο το εκλογικό συνέδριο της ΕΔΕΚ, θα πρέπει να έχει δώσει σαφές δείγμα γραφής, για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να λειτουργήσει το κόμμα, τις πολιτικές της προτεραιότητες και τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE