ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Δίπλα στο Υπουργείο Παιδείας οι οργανωμένοι γονείς δημόσιων νηπιαγωγείων

ΚΥΠΡΟΣ: Δίπλα στο Υπουργείο Παιδείας οι οργανωμένοι γονείς δημόσιων νηπιαγωγείων

Δίπλα στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου του κλεισίματος των σχολείων χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Υπουργείου, δηλώνει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία αναφέρεται στην χθεσινή συνάντηση που είχε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου με όλους τους οργανωμένους γονείς και στη συζήτηση που έγινε.

Σε σχέση με το ζήτημα ότι μερίδα γονέων αποφασίζει την αποχή των παιδιών της από τους χώρους των νηπιαγωγείων λόγω φόβου επέκτασης του κορωνοϊού αλλά και της έλλειψης ενημέρωσης ή και κατευθυντήριων γραμμών, σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Προδρόμου «ανέφερε πως το πρόβλημα αυτό ενδέχεται να επιλυθεί με τη δημιουργία και λειτουργία του κεντρικού φορέα για τη διαχείριση περιστατικών κρουσμάτων στους σχολικούς χώρους».

«Εισηγηθήκαμε την εισαγωγή κατευθυντήριων γραμμών για όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση κρούσματος και ενημέρωση των Διευθύνσεων των σχολείων αλλά και των Επαρχιακών Τμημάτων του Υπουργείου, ώστε οι γονείς και οι Σύνδεσμοι να ενημερώνονται άμεσα για τις αναμενόμενες ενέργειες», αναφέρεται.

Ως Συνομοσπονδία, σημειώνεται μεταξύ άλλων, «τασσόμαστε δίπλα στο ΥΠΠΑΝ για την αντιμετώπιση του φαινομένου του κλεισίματος σχολείων χωρίς την προηγούμενη έγκριση του ΥΠΠΑΝ και επαναλαμβάνουμε ότι συμφωνούμε με την φυσική παρουσία των παιδιών μας στα σχολεία και τη δια ζώσης εκπαίδευση εφόσον πάντοτε λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top