ΚΥΠΡΟΣ

Ένας χρόνος από την ανακοίνωση του Τόμας Κρίστιανσεν

Ένας χρόνος από την ανακοίνωση του Τόμας Κρίστιανσεν

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω και πάμε στις 30 Απριλίου του 2014, όταν η ΑΕΚ είχε ανακοινώσει την πρόσληψη του Τόμας Κρίστιανσεν, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Δανός τεχνικός ανέλαβε ουσιαστικά από το προηγούμενο καλοκαίρι και διαδέχθηκε τον Φλώρο Νικολάου. Μετά από μια αποτυχημένη σεζόν, η άνθρωποι της ΑΕΚ ανέθεσαν στον Δανό κόουτς τα ηνία της τεχνική ηγεσία με στόχο η ομάδα να διακριθεί και να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική στο φετινό πρωτάθλημα.

Μαζί με τον Τσάβι Ρόκα, ο Κρίστιανσεν ενίσχυσε την ομάδα, έδωσε ποιότητα αλλά και νέο «αίμα» στο ρόστερ της και είχε όλο τον χρόνο το περασμένο καλοκαίρι για να δουλέψει σκληρά και να δικαιώσει αυτούς που τον πίστεψαν.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Κρίστιανσεν γνωρίζει την αναγνώριση για τη δουλειά και την φιλοσοφία που πέρασε στην ομάδα. Λάτρης της τεχνικής, έχει δημιουργήσει ένα αξιοζήλευτο σύνολο το οποίο είναι ικανό να κερδίσει κάθε αντίπαλο τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.

Στον πάγκο της ΑΕΚ πραγματοποίησε ντεμπούτο στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ένα ονειρικό ντεμπούτο, με την ΑΕΚ να περνά σαν σίφουνας από την έδρα του Απόλλωνα, κερδίζοντας με 5-2. Όλοι μιλούσαν τότε για μια ομάδα που κοιτάζει ψηλά μέσα στη σεζόν.

Σε 28 αγώνες πρωταθλήματος, ο Κρίστιανσεν μετρά στον πάγκο της ΑΕΚ 14 νίκες, επτά ισοπαλίες και επτά ήττες. Τέσσερις αγώνες πριν το φινάλε, η ομάδα της Λάρνακας βρίσκεται έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή και έχει όλα τα φόντα να κοιτάζει πιο ψηλά και να διεκδικήσει με αξιώσεις την έξοδο στην Ευρώπη.

Η πορεία στο Κύπελλο σταμάτησε στα ημιτελικά, όταν η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την ΑΕΛ, χωρίς μάλιστα να ηττηθεί σε κάποιο από τα δύο παιχνίδια, ενώ προηγήθηκε συνολικά τρεις φορές της ομάδας της Λεμεσού. Το εκτός έδρας 2-2 όμως που απέσπασε η ΑΕΛ, την έδωσε την πρόκριση στον τελικό.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της το κρίσιμο ραντεβού με τον Απόλλωνα στην Λάρνακα. Ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του, το έχει επαναλάβει αρκετές φορές πως πιστεύει σε αυτούς και ένα χρόνο μετά από την ανακοίνωση του, θέλει να δει την ομάδα του να κάνει αποφασιστικό βήμα για έξοδο στην Ευρώπη.

Στέλιος Δημοσθένους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top