ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα είπαν τηλεφωνικά Ακιντζί και Τζον Κέρι

Τα είπαν τηλεφωνικά Ακιντζί και Τζον Κέρι

Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών επαναβεβαίωσε την αμερικανική υποστήριξη στη διαπραγματευτική διαδικασία για λύση του Κυπριακού.

Tηλεφωνική επικοινωνία με το νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί είχε την Πέμπτη ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, στη διάρκεια της οποίας τον διαβεβαίωσε «για τη βούληση των ΗΠΑ να βοηθήσουν τη διαδικασία με όποιον τρόπο τα μέρη κρίνουν χρήσιμο».

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ, ο κ. Κέρι «συνεχάρη τον Μουσταφά Ακιντζί για την εκλογή του και τους ευχήθηκε επιτυχία, καθώς αναλαμβάνει το ρόλο του ως ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών «επαναβεβαίωσε την αμερικανική υποστήριξη στη διαπραγματευτική διαδικασία, η οποία διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του Ειδικού Συμβούλου Έσπεν Μπαρθ Έιντε, για επανένωση του νησιού ως μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top