ΕΛΛΑΔΑ

Χρέος να σταθούμε δίπλα σε όσους επλήγησαν από τον σεισμό, είπε ο Κ. Μητσοτάκης

Χρέος να σταθούμε δίπλα σε όσους επλήγησαν από τον σεισμό, είπε ο Κ. Μητσοτάκης

«Χρέος της Πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στο νησί, να εκταμιευθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι σχετικές αποζημιώσεις, ώστε η Σάμος να ξαναβρεί το συντομότερο δυνατόν τους φυσιολογικούς της ρυθμούς» τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το νησί, όπου βρέθηκε το Σαββάτο προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί μετά τον καταστροφικό σεισμό. 

Με την άφιξή του στο νησί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατ` ιδίαν συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που έχασαν χθες τη ζωή τους εκφράζοντας τη βαθιά οδύνη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το τραγικό γεγονός. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βαθύ, πέρασε από το σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους και άφησε ένα λουλούδι.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, 23 ώρες μετά το μεγάλο σεισμό, για να έχω μια προσωπική άποψη για την έκταση των ζημιών. Από την πρώτη στιγμή, έχει έρθει στη Σάμο κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο καταγράφει τις ζημιές σε επίπεδο νοικοκυριών, σε επίπεδο επιχειρήσεων και σε επίπεδο δημόσιων υποδομών» τόνισε και πρόσθεσε: «Ο κρατικός μηχανισμός έχει αποκτήσει πια πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στο να μπορεί να καταγραφεί ζημιές και να εκταμιεύει ποσά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι γινόταν στο παρελθόν. Αυτό θα γίνει και τώρα στη Σάμο».

Ακολούθως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη  κατά τη διάρκεια της οποίας οι φορείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και συζητήθηκαν οι ζημιές που έχουν γίνει στις υποδομές και στις επιχειρήσεις και από το σεισμό και από το τσουνάμι.


Μετά το Βαθύ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Καρλόβασι, όπου είδε από κοντά τις ζημιές που έχει υποστεί η εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου και δεσμεύτηκε για την αναστήλωση του ναού. «Αυτή την εμβληματική εκκλησία θα μεριμνήσω -σε συνεννόηση και με τους ειδικούς μηχανικούς και του Υπουργείου Πολιτισμού- να την αναστηλώσουμε, να ξαναχτυπήσουν οι καμπάνες, γιατί αυτό και της αξίζει και αξίζει σε όλη την ιστορία αυτού του όμορφου τόπου» σημείωσε.   

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top