ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικές εκλογές 2020: Ο Μπάιντεν «ανοίγει» τη διαφορά σε Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν

Αμερικανικές εκλογές 2020: Ο Μπάιντεν «ανοίγει» τη διαφορά σε Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν

Στο Μίσιγκαν στρέφονται τα βλέμματα όλου του κόσμου, καθώς είναι μία από τις πολιτείες-κλειδιά, που θα κρίνουν τον νικητή των αμερικανικών εκλογών. 


Με μόλις 6% των ψήφων να υπολείπεται να καταμετρηθεί, ο Τζο Μπάιντεν προσπέρασε τον Τραμπ, με 49,3% έναντι 49,2% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του -ήτοι, προβάδισμα 3.700 ψήφων στο 94%.

Υπενθυμίζεται ότι, έαν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών καταφέρει να διατηρήσει το μικρό προβάδισμα στη Νεβάδα και να «σφραγίσει» τη νίκη στο Ουισκόνσιν, θα του αρκεί μόλις μία νίκη σε Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), Τζόρτζια (16), Μίσιγκαν (16) και Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), για να αναδειχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι πολιτείες στις οποίες μένει πλέον ποσοστό λιγότερο από 10% των ψήφων να καταμετρηθεί, είναι το Ουισκόνσιν, η Τζόρτζια, η Βόρεια Καρολίνα και το Μίσιγκαν. Εξ αυτών, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος διατηρεί ένα καθαρό προβάδισμα σε Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα. 

Πολύ πιο αμφίρροπη είναι η μάχη σε Ουισκόνσιν και Μίσιγκαν -ειδικά εκεί, το προβάδισμα Τραμπ είναι στις 12.000-13.000 ψήφους, με περίπου 540.000 ψήφους να απομένουν να καταμετρηθούν. Στο Ουισκόνσιν προηγείται ο Μπάιντεν με διαφορά περί τις 20.000 ψήφους, ενώ απ[ομένει να καταμετρηθούν άλλες 173.000.

Το αποτέλεσμα δεν έχει επίσης κριθεί σε Νεβάδα, Πενσιλβάνια και Αλάσκα, αλλά εκεί η καταμέτρηση αργεί ακόμα πολύ.

Νωρίτερα, ο Τραμπ δήλωσε νικητής και στη Βόρεια Καρολίνα.

Υπάρχει, πάντως, και ένα άλλο σενάριο, με τη μάχη να κρίνεται από μία εκλεκτορική ψήφο ή να οδηγείται σε ισοπαλία. Το Μέιν διαχωρίζει επίσης τις εκλεκτορικές ψήφους του ανά εκλογική περιφέρεια και σε μία εξ αυτών δεν υπάρχει ακόμη νικητής.

Αν αυτός είναι ο Τραμπ -αλλά χάσει το Ουισκόνσιν και τη Βόρεια Καρολίνα- τότε θα ισοψηφίσει με τον Μπάιντεν στους 269 εκλέκτορες και σε μία τέτοια περίπτωση ο νυν πρόεδρος θα κερδίσει με την ψήφο της Βουλής.

Φαβορί ο Μπάιντεν στις διαδικτυακές εταιρείες στοιχημάτων

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιστρέφει ως καθαρό φαβορί στις διαδικτυακές αγορές στοιχημάτων, την Τετάρτη το πρωί, μια άρδην αλλαγή στις προβλέψεις από την επικράτηση του νυν Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ως του επικρατέστερου νικητή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η μετατόπιση αυτή, σύμφωνα με στοιχεία από τρεις ιστοσελίδες συλλογής στοιχείων, έρχεται αφότου ο Μπάιντεν υπερτέρησε του Τραμπ στο Ουινσκόνσιν με ένα εκτιμώμενο 89% να έχει καταμετρηθεί εκεί, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η εταιρεία Smarkets exchange με έδρα τη Βρετανία, δίνει στον Μπάιντεν πιθανότητα επιτυχίας 78%, ενώ η εταιρεία προβλέψεων PredictIt με έδρα τη Νέα Ζηλανδία τού δίνει πιθανότητα επιτυχίας σχεδόν 80%.

Οι πιθανότητες επιτυχίας του Τραμπ είναι στο 21% από την Smarkets μια τεράστια πτώση από σχεδόν 80% κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Η πρωτιά στο Ουισκόνσιν μπορεί να αποτελεί σημείο καμπής με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να προβλέπεται τώρα ότι θα κερδίσει τη Νεβάδα και την Αριζόνα, κάτι που θα του έδινε τις 270 εκλεκτορικές ψήφους που χρειάζεται για τη νίκη», ανέφερε ο Σάμ Ρόσμποτομ εκπρόσωπος Τύπου της Betfair.

Τα στοιχήματα στην Betfair έδιναν στον Μπάιντεν μια πιθανότητα νίκης 66% τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Ακτή.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top