ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί στον άνθρωπο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί στον άνθρωπο

Μια πανδημία η οποία χτύπησε τον πλανήτη και παρέλυσε τόσο τα νοσοκομειακά συστήματα όσο και την οικονομία , με τις αποφάσεις κυβερνήσεων για lockdown.

Τι όμως είναι το τόσο ξεχωριστό σε αυτό τον ιο, για τον οποίο ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) αλλά και οι κυβερνήσεις ανησυχούν τόσο πολύ για τον πληθυσμό και την δημόσια υγεία;

Σύμφωνα με τον Δρ.Καραγιάννη ο κορωνοϊος είναι ένας ιος για τον οποίο δεν γνωρίζουμε παρα πολλά πράγματα. Ερευνές που έχουν γίνει εχουν δείξει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία κάνουν αυτό τον ιο επικίνδυνο και σημαντικό για να προφυλακτούμε μακριά του.

Τι γνωρίζουν όμως μέχρι τώρα οι επιδημιολόγοι και επιστήμονες για τον κορωνοϊο; Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι προκαλεί προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.

Οπως αναφέρει ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, Καθηγητή Μικροβιολογίας και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας. "Με τον κορωνοϊο δεν έχουμε ούτε εμβόλια και γνωρίζουμε ότι είναι πιο θανατηφόρος απο την γρίπη . Επίσης γνωρίζουμε ότι ο ιος αυτός προκαλεί πολλαπλά προβλήματα αμα σε μολύνει. Δεν είναι μόνο το αναπνευστικό σύστημα που προσβάλλει αλλά προσβάλλει και άλλα όργανα. Και ίσως να αφήνει και κατάλοιπα μετά που αναρρώνει κάποιος αν την "γλυπάρει" φυσικά για να το πω στα Κυπριακά. Επομένως για αυτό το λόγο υπήρξε το πρώτο lockdown. Αυτή την στιγμή δεν βάλαμε lockdown οπως κάναμε το Μάρτιο που δεν γνωρίζαμε τίποτα για τον ιο και δεν είχαμε ουτε φάρμακα. Τουλάχιστον τώρα έχουμε κάποια φάρμακα να τον αντιμετωπίσουμε".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top