ΚΥΠΡΟΣ: Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί απογευματινών μαθημάτων για lockdown - Μιλούν για 'δραστηριότητες' υποτιμώντας και στοχοποιώντας μας

ΚΥΠΡΟΣ: Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί απογευματινών μαθημάτων για lockdown - Μιλούν για 'δραστηριότητες' υποτιμώντας και στοχοποιώντας μας

«Ζητάμε τα αυτονόητα», δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί απογευματινών μαθημάτων, καθώς η επαγγελματικής τους δραστηριότητα στη Λεμεσό έχει κλείσει και φοβούνται για ένα γενικευμένο lockdown που θα τους παρασύρει όλους στην εργασιακή ανασφάλεια.

Κάνοντας παρέμβαση στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Εκπρόσωπος της άτυπης ομάδας πρωτοβουλίας διαμαρτυρίας για τα μαθήματα απογευματινής εκπαίδευσης, κ. Χριστόφορος Χριστοφόρου, είπε ότι ο όρος «δραστηριότητες», όπως το παρουσιάζει και το Υπουργείο, υποβαθμίζει τον ρόλο που επιτελούν καθώς οι υπηρεσίες που παρέχουν «έχουν εξελιχθεί σε επαγγελματική εκπαίδευση παράλληλα με την πρωινή».

«Μιλάμε για παράλληλη εκπαίδευση και όχι δραστηριότητες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοφόρου, επισημαίνοντας πως τα παιδιά καταρρεύσαν σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο.

Μάλιστα, επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει δίκαια διανομή σε ενδεχόμενα lockdown και ότι όλοι οι νόμιμοι επαγγελματίες του χώρου έχουν κάνει εκατοντάδες και χιλιάδες έξοδα για να είναι συνεπείς και να πληρούν τα μέτρα.

Τέλος, κληθείς να απαντήσει πως τα απογευματινά μαθήματα είναι χώρος που συνυπάρχουν παιδιά από πολλά σχολεία και υπάρχει κίνδυνος διασποράς, ο κ. Χριστοφόρου απάντησε πως «αυτό είναι στοχοποίηση» γιατί η ταξινόμηση που γίνεται είναι λανθασμένη. Εξηγώντας, διερωτήθηκε γιατί να λέμε εμπλέκονται σχολεία και όχι π.χ. οικογένειες, αφού και στα σχολεία μετέχουν παιδιά από πολλές διαφορετικές οικογένειες και χώρους εργασίας.

Διευκρίνισε δε πως τηρούνται όλα τα μέτρα και καλό είναι να γίνουν περισσότεροι έλεγχοι για περιορισμό της διασποράς, παρά να κλείνουν με την πρώτη ευκολία τα απογευματινά μαθήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επόμενη κίνηση στη Νέα Υόρκη – Τι είπε ο Λετυμπιώτης για Τορναρίτη και επικρίσεις

Κυπριακό: Η επόμενη κίνηση στη Νέα Υόρκη – Τι είπε ο Λετυμπιώτης για Τορναρίτη και επικρίσεις

Στις επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό, αλλά και στις αντιδράσεις που προκάλεσε ο διορισμός του Νίκου Τορναρίτη ως απεσταλμένου του Προέδρου της Δημοκρατίας σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα».

BEST OF TOTHEMAONLINE