ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Όλα τα πιθανά σενάρια για το lockdown που έρχεται – Τα μέτρα που «κερδίζουν έδαφος»

ΚΥΠΡΟΣ:  Όλα τα πιθανά σενάρια για το lockdown που έρχεται – Τα μέτρα που «κερδίζουν έδαφος»

Την Τετάρτη 11/11 ή την Πέμπτη 12/11 αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσω διαγγέλματός του τη νέα δέσμη σκληρών μέτρων, για αναχαίτιση της πανδημίας.

Προηγήθηκε η έκτακτη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει με την επιδημιολογική ομάδα το βράδυ της Δευτέρας 9/11 καθώς και η συνάντησή του με τους Υπουργούς Οικονομίας, Εργασίας και Υγείας την Τρίτη 10/11.

Στο μυαλό του Νίκου Αναστασιάδη φαίνεται πως πλέον υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο διαχείρισης της κατάστασης το οποίο περιλαμβάνει νέα σκληρή μέτρα, ιδιαίτερα σε Λεμεσό και Πάφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας στις σκέψεις του Προέδρου είναι πολύ απομακρυσμένο και ουσιαστικό αποκλείεται για την ώρα το καταστροφικό σενάριο του ολικού lockdown.

Ωστόσο, θεωρείται πολύ πολύ πιθανό το πλάνο για μερικό lockdown σε Λεμεσό και Πάφο.

Ουσιαστικά, θα απαγορεύονται οι διακινήσεις από τις δύο πόλεις προς το υπόλοιπο νησί, ενώ φημολογείται ότι θα απαγορευτούν και οι επισκέψεις σε σπίτια, πέραν των μελών της οικογένειας.

«Μαχαίρι» αναμένεται να μπει σε παγκύπρια βάση και στον αριθμό των ατόμων που συναθροίζονται ενώ το μέτρο θα επηρεάσει και τις εκδηλώσεις (γάμους και βαφτίσεις).

Για τα σχολεία, φαίνεται να μην έχει ληφθεί κάποια απόφαση και χωρίς συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, όπως και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Ερωτηματικό αποτελούν οι χώροι εστίασης, που μπορεί να μην αναγκαστούν να «κατεβάσουν ρολά» (εκτός Λεμεσού και Πάφου που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί) ωστόσο θα πρέπει να υποδέχονται πολύ λιγότερους πελάτες, με αρνητικές συνέπειες για τον κύκλο εργασιών τους.

Η νέα δέσμη μέτρων, λογικά θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων και με την πάροδο των 15 ημερών να υπάρξει επαναξιολόγηση.

Εννοείται πως παραμένει στο τραπέζι εαν και εφόσον κριθεί απαραίτητη η ενεργοποιήση του 8998 ενώ μετά τις 23:00 παγκύπρια θα απαγορεύονται οι διακινήσεις παγκύπρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top