Θρασυβούλου: Καταστροφική η νέα δέσμη μέτρων για αναχαίτιση διασποράς του κορωνοϊού

Θρασυβούλου: Καταστροφική η νέα δέσμη μέτρων για αναχαίτιση διασποράς του κορωνοϊού

Πλήρως καταστροφική χαρακτηρίζει την νέα δέσμη έκτακτων μέτρων για αναχαίτιση διασποράς του κορωνοϊού,που ανακοίνωσε την Τετάρτη (11/11) ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου , ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Φύτος Θρασυβούλου, ιδιαίτερα με την αναστολή της λειτουργίας των χώρων εστίασης σε Πάφο και Λεμεσό.

 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ.Θρασυβούλου ανέφερε πως αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έξαρση του κορωνοϊού , τις ανησυχίες του Κράτους, αλλά εκτίμησε, πως με την αναστολή της λειτουργίας των χώρων εστίασης, (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ, μπαρ, καφενεία), δημιουργούνται αλυσιδωτά προβλήματα κυρίως, για τις μικρές επιχειρήσεις.

Επί τούτου πρόσθεσε, πρέπει να παρθούν αποφάσεις για την παράταση των ενοικίων , για την παράταση δόσεων χωρίς τόκους, και τη μείωση των ενοικίων τουλάχιστον 40%- 50%.

Είναι καθαρά ένα καταστροφικό μέτρο που λαμβάνεται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είπε χαρακτηριστικά, που εργάζονται και επιβιώνουν στις δύο πόλεις και που δεν έχει επεκταθεί στις άλλες πόλεις.

Ενδεικτικά είπε , πως με το κλείσιμο της επιχείρησης, ξεκινά η λήξη των αποθεμάτων, η μη αποπληρωμή των προμηθευτών η μη αποπληρωμή ρευμάτων και των λειτουργικών εξόδων, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν έσοδα και πόροι.

Πρόσθεσε δε, πως εάν δεν ανασταλούν οι όροι περί εκποιήσεων και δεν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για αποπληρωμή δανείων και οτιδήποτε άλλο, οι επιχειρήσεις στο 90% θα είναι κλειστές.

Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η ΟΣΙΚΑ αναμένει την εξαγγελία των μέτρων των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας για την στήριξη των επιχειρηματιών των κέντρων αναψυχής, κατέληξε .

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Οι δράσεις όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών συνεχίζονται κανονικά και την ερχόμενη βδομάδα και δεν θα επηρεαστούν από την αργία του Δεκαπενταυγούστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Χαράλαμπος Χριστοφίνας, σημειώνοντας ότι όλες οι υπηρεσίες συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE