ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Ανησυχούν οι ξενοδόχοι για την τροφοδοσία των ξενοδοχείων τους μετά το lockdown

ΠΑΦΟΣ: Ανησυχούν οι ξενοδόχοι για την τροφοδοσία των ξενοδοχείων τους μετά το lockdown

Την ανησυχία του εκφράζει ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου σε σχέση με την τροφοδοσία των ξενοδοχειακών καταλυμάτων που θα παραμείνουν ανοικτά στην Επαρχία, μετά και την ανακοίνωση νέας δέσμης επιπρόσθετων μέτρων στην Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την ανησυχία του μετά και τα επιπρόσθετα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για το θέμα της τροφοδοσίας των ξενοδοχείων που θα παραμείνουν ανοικτά. Ερωτηματικά έθεσε επίσης και για το κατά πόσο θα παραμείνει σε ισχύ το πρόγραμμα στήριξης εγχώριου τουρισμού, δηλαδή κατά πόσο πελάτες που έχουν κάνει κρατήσεις σε ξενοδοχειακά καταλύματα της Πάφου τον Νοέμβριο, θα μπορούν ή όχι να επισκεφτούν την Πάφο.

Επίσης θα πρέπει να διευκρινιστεί, όπως είπε, κατά πόσο θα μπορούν στελέχη που εργάζονται σε ξενοδοχεία και διαμένουν εκτός Επαρχίας Πάφου και Λεμεσού να επισκέπτονται τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως την χειμερινή περίοδο δέκα ξενοδοχεία αναμένεται να μείνουν ανοικτά στην Επαρχία Πάφου από τα τέλη Νοεμβρίου και μετά.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως από τα 110 εγκεκριμένα τουριστικά ξενοδοχειακά καταλύματα που διαθέτει η Επαρχία Πάφου, μόνο 10 θα παραμείνουν σε λειτουργία, εκ των οποίων τα τρία είναι τεσσάρων αστέρων, δύο τριών αστέρων και τα υπόλοιπα είναι Hotel Apartments και Boutique Hotels.

Επιπρόσθετα ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση, σημειώνοντας πως αυτό διαφαίνεται από τον αριθμό των ξενοδοχείων που θα μείνουν ανοικτά. Είναι, είπε, η εξέλιξη μιας πολύ κακής καλοκαιρινής σεζόν και η συνέχιση μιας πολύ κακής χειμερινής σεζόν.

Είπε τέλος πως ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου αναμένει τους μήνες Ιανουάριο - Φεβρουάριο, ώστε να διαφανεί πως θα εξελιχθεί η αγορά για το καλοκαίρι του 2021, διότι σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, η φετινή σεζόν είναι χαμένη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top