ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα και ρυθμίσεις λόγω πανδημίας αποφάσισε ο Δήμος Λεμεσού

Νέα μέτρα και ρυθμίσεις λόγω πανδημίας αποφάσισε ο Δήμος Λεμεσού

Σειρά μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας αποφάσισε έκτακτη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λεμεσού, ενώ τη Δευτέρα θα συζητηθεί το θέμα και ο συντονισμός δράσεων σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Δημάρχων της Μείζονος Λεμεσού και φορέων της πόλης. 

Ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού αναφέρει ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε όπως, όλοι οι δημότες θα εξυπηρετούνται από το Δημαρχείο Λεμεσού μόνο διαδικτυακά, εκτός έκτακτων περιπτώσεων. Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την ιστοσελίδα του Δήμου, στο www.limassolmunicipal.com.cy
 
Επιπρόσθετα αποφασίστηκε η αναβάθμιση του Κέντρου Έκτακτης Ανάγκης του Δήμου και η 24ώρη Γραμμή Έκτακτης Βοήθειας στο 77 77 77 88. Το Κέντρο, προστίθεται, που απαρτίζεται από λειτουργούς Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, υπηρεσιακούς και εθελοντές, προσφέρει υποστήριξη σε όσους δημότες έχουν ανάγκη, είτε για εξασφάλιση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα), είτε για καθημερινές δυσκολίες
 
Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει επίσης ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη με όλους τους Δημάρχους της Μείζονος Λεμεσού και τους φορείς της πόλης για συζήτηση των νέων δεδομένων της πανδημίας και συντονισμό δράσεων.
 
Θα εξεταστούν, επίσης, τρόποι απάμβλυνσης των σοβαρών κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας,  της ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας, αλλά και προετοιμασίας για γρήγορη έξοδο την κρίση, σε ειδική διαδικτυακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που θα προγραμματιστεί το συντομότερο δυνατό.
 
«Ο Δήμος Λεμεσού απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης σε όλους, ώστε η Λεμεσός να κερδίσει και αυτή τη μάχη απέναντι στην πανδημία. Με υπευθυνότητα, πειθαρχία και σοβαρότητα, η Λεμεσός θα τα καταφέρει ξανά!», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Εξάλλου σε άλλη ανακοίνωση, ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει για συγκεκριμένες ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
 
Συγκεκριμένα, οι Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού, με εξαίρεση τις ουσιώδεις Υπηρεσίες του (Υγειονομείο και Καθαριότητα), λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για επείγοντα θέματα και εξυπηρέτηση των δημοτών για έκτακτες ανάγκες.
 
Σε περιπτώσεις επειγόντων θεμάτων ή και εκτάκτων αναγκών και για αποφυγή ταλαιπωρίας και καθυστέρησης, η εξυπηρέτηση κοινού με φυσική παρουσία θα γίνεται μόνο κατόπιν διευθέτησης ραντεβού.
 
Αναστέλλεται επίσης η παραλαβή αιτήσεων από το Τεχνικό Τμήμα του Δήμου, τα ταμεία του Δήμου παραμένουν κλειστά, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία παιδότοπων, μουσείων, υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, αμφιθεάτρων κλπ.
 
Η δε Λαϊκή Αγορά παρά την οδό Λέλλας Καραγιάννη (παζαράκι) συνεχίζει τη λειτουργία της, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.
 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top