ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πως θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των rapid tests - Προβληματίζει η κοινωνική ανυπακοή και οι αρνητές

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πως θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των rapid tests - Προβληματίζει η κοινωνική ανυπακοή και οι αρνητές

Τα rapid test που έχουν θετικό αποτέλεσμα θα επαληθεύονται με την μέθοδο PCR και θα ανακοινώνονται με τα υπόλοιπα, ενώ συζητείται ακόμη το πως θα ανακοινώνονται τα αρνητικά. Παράλληλα, προβληματισμός φαίνεται να υπάρχει σε σχέση με την κοινωνική ανυπακοή λόγω περιοριστικών μέτρων.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Τάττης

Rapid Test και ανακοινώσεις

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την λειτουργό του Υπουργείου Υγείας κ. Μαργαρίτα Κυριάκου, η οποία μας ενημέρωσε πως τα τεστ που έχουν θετικό αποτέλεσμα θα εντάσσονται σε αυτά που είναι προς ανακοίνωση, αφού επαληθευτούν.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως και τα αρνητικά πιθανώς θα ανακοινώνονται, αλλά μάλλον σε ξεχωριστή κατηγορία.

Θυμίζουμε πως, όπως είπε και ο Δρ. Καραγιάννης στο ThemaOnline, «αυτά τα rapid tests είναι screening tests και όχι διαγνωστικά», γι’ αυτό και πρέπει να επαληθεύονται.

Οι αντιδράσεις του κόσμου προβληματίζουν - Καιρός για πιο σοβαρή προσέγγιση;

Παράλληλα, τέθηκε ερώτημα σε σχέση με τις αντιδράσεις του κόσμου. Ομολογουμένως, τα αρμόδια υπουργεία εν καιρώ πανδημίας πρέπει να βελτιώσουν την επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης, αλλά και να συνυπολογίζουν εκ των προτέρων τις ενδεχόμενες αντιδράσεις του κόσμου, καθώς η τελευταία εξέλιξη με τα επεισόδια στη Λεμεσό προβληματίζει και θέτει προσκόμματα στη δημόσια υγεία.

Υπενθυμίζουμε πως μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, έχουν επισημάνει την ανάγκη να μελετηθούν τα φαινόμενα και από κοινωνιολογικής σκοπιάς, καθώς τα ζητήματα που προκύπτουν δεν είναι μόνο σε σχέση με την υγεία και την οικονομία.

Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχει ένας τέτοιος σχεδιασμός από το Υπουργείο Υγείας η κ. Κυριάκου απάντησε πως εξ’ όσων γνωρίζει, δεν υπάρχει κάτι ακόμη, αλλά αναγνωρίζει την ανάγκη για ένα τέτοιο προγραμματισμό που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά.

Δείτε απαντήσεις σε σχέση με τις νεκροψίες και τις αντιδράσεις των αρνητών

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top