ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξήθηκαν οι οικογένειες που βοηθά το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου

Αυξήθηκαν οι οικογένειες που βοηθά το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου

Αύξηση παρατηρείται φέτος στον αριθμό των οικογενειών που ζητούν και λαμβάνουν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς.


Ο Αρχιμανδρίτης είπε πως «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια μικρή αύξηση στον αριθμό των οικογενειών που χρειάζονται τη βοήθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου από άλλες χρονιές, αφού έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος και αρκετά άτομα που εργάζονται σε ξενοδοχεία και άλλους χώρους εστίασης και συναφείς με την τουριστική βιομηχανία, είναι πλέον άνεργα. Πέρσι την αντίστοιχη περίοδο παρείχαμε τρόφιμα και άλλη βοήθεια σε 300 περίπου οικογένειες, ενώ φέτος έχουν αυξηθεί στις 400».

Πρόσθεσε ότι «αυτό που αναμένουμε είναι η περαιτέρω αύξηση στη ζήτηση βοήθειας κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επίσης αυτό που παρατηρείται φέτος είναι πως αντί τροφίμων υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη σε χρήματα προκειμένου να δώσουν οι οικογένειες στους φοιτητές τους και να πληρώσουν διάφορους λογαριασμούς για το σπίτι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Αρχιμανδρίτης Κκαράς είπε πως «το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης συνεργάζεται με τους Χριστιανικούς Συνδέσμους Γυναικών όλων των ενοριών της επαρχίας και με όλα τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα και Εθελοντικές Οργανώσεις προκειμένου να υπάρχει συνεννόηση στα τρόφιμα που λαμβάνουν και διατίθενται. Ταυτόχρονα αναμένουμε να δούμε τη βοήθεια που θα παραχωρηθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από το κράτος ώστε να προγραμματίσουμε τα προϊόντα ανάλογα με τη ζήτηση».

Ταυτόχρονα ανέφερε πως «υπάρχει συνεχής συνεργασία με διάφορες εταιρείες οι οποίες μας προμηθεύουν με προϊόντα πρώτης ανάγκης, επίσης έχουμε και δωρεές από εταιρείες και άλλα οργανωμένα σύνολα, ενώ αρκετός κόσμος προσφέρει καθημερινά απλόχερα σε οτιδήποτε χρειαστεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Εξήγησε ακόμα ότι «το μόνο σημείο στο οποίο υπάρχει μεγάλη δυσκολία είναι το οικονομικό, αφού πολλές οικογένειες λόγω ανεργίας και άλλων αιτιών που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να δώσουν ή να στείλουν χρήματα στα παιδιά τους που είναι φοιτητές είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό και να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους».

Οπως σημείωσε, «αυτό που κάνουμε είναι να πληρώνουμε εμείς ένα χρηματικό ποσό έναντι του τελικού ποσού για τον λογαριασμό μιας οικογένειας, όπως για παράδειγμα ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό», προσθέτοντας πως «είναι πολύ δύσκολο να πληρώσουμε ένα ποσό που ανέρχεται στα 400 ή τα 500 ευρώ που μια οικογένεια χρωστά πχ. στην Αρχή Ηλεκτρισμού».

Ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς κάλεσε όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν προσφέροντας τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης ακόμα και χρήματα, να τα μεταφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου είτε στα γραφεία της Μητρόπολης.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top