ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Χαμόγελα για την κατάσταση των δύο βρεφών που νοσηλεύονται - Η νεότερη ενημέρωση

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Χαμόγελα για την κατάσταση των δύο βρεφών που νοσηλεύονται - Η νεότερη ενημέρωση

Καλή είναι η γενική κατάσταση των δύο βρεφών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο νοσοκομείο Λευκωσίας και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να λάβουν εξιτήριο και να συνεχίσουν τον περιορισμό τους στο σπίτι. 

Τα δύο βρέφη δέκα και δύο μηνών παρουσίασαν βελτίωση της κλινικής τους εικόνας, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Παιδιατρικής στο Μακάρειο Αβραάμ Ηλία, ο οποίος ανέφερε ότι και τα δύο είναι απύρετα.
 
Εξήγησε ότι δεν νοσηλεύονται στην μονάδα εντατικής θεραπείας αλλά στο θάλαμο αρνητικής πίεσης εντός της μονάδας, καθαρά για σκοπούς απομόνωσης και ασφάλειας, ενώ δεν χρήζουν εντατικής θεραπείας.
 
Εμφανίστηκε παράλληλα καθησυχαστικός προς τους γονείς, αναφέροντας ότι δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα ο COVID-19 τα παιδιά και τα βρέφη, ενώ υπάρχουν και πολλά βρέφη που νόσησαν και ήταν ασυμπωματικά. Συμπλήρωσε ότι ο κορωνοϊός προσβάλλει σε ποσοστό 6% τον παιδικό πληθυσμό και σπάνια παρουσιάζει σοβαρή κλινική εικόνα ενώ πιο σπάνια ακόμα παρατηρούνται επιπλοκές ή ακόμα και θάνατος.
 
Μέχρι τώρα, όπως είπε, νοσηλεύτηκαν στο Μακάρειο 12 παιδιά συνολικά με το μικρότερο να είναι 17 ημερών και όλα πήγαν εξαιρετικά καλά . Παράλληλα ανέφερε ότι νόσησαν και πολλά άλλα παιδιά και βρέφη που ήταν ασυμπτωματικά ή δεν χρειάστηκαν νοσηλεία.
 
Στην περίπτωση του κορωνοϊού, πρόσθεσε, όπως και τον άλλων ιώσεων, οι γονείς πρέπει να θορυβηθούν σε περίπτωση συμπτωμάτων όπως υψηλός πυρετός, γογγυσμός και υπνηλία.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top