ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΕΜΒΟΛΙΑ: Όλα εξαρτώνται από ποιο εμβόλιο θα έχουμε

ΚΥΠΡΟΣ – ΕΜΒΟΛΙΑ: Όλα εξαρτώνται από ποιο εμβόλιο θα έχουμε

Σωτήρια θα είναι η έναρξη εμβολιασμών στην Κύπρο, ενώ οι ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας ενθαρρύνουν την κατάσταση.


Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη καταρτιστεί πλάνο για τη διαδικασία εμβολιασμού, όλα εξαρτώνται από το ποιο εμβόλιο θα παραλάβει η Κύπρος. Όπως μας εξήγησε αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Υγείας, καθοριστικό ρόλο θα έχει ο τύπος εμβολιού και η τεχνολογία του, σύμφωνα και με τις εταιρίες AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson και Sanofi Pasteur&GlaxoSmithKline Biologicals.


Όπως μας εξήγησε η τεχνολογία του κάθε εμβολίου είναι διαφορετική και τα αποτελέσματα σε κάθε ομάδα θα έχουν διαφορετική αντίδραση. Γι’ αυτό το λόγο η κατανομή και ο διαχωρισμός θα γίνουν αναλόγως των εμβολίων και τις καθοδηγήσεις και συστάσεις από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.


Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος συμμετέχει και στις τέσσερις συμφωνίες που υπογράφηκαν μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ήδη υποβάλαμε αίτημα για να παραλάβουμε συγκεκριμένες ποσότητες εμβολίων. Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από πρωτοβουλία της Επιτρόπου Υγείας κ. Στέλλας Κυριακίδου, υπέγραψε συμφωνίες με τις εταιρείες AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson και Sanofi Pasteur&GlaxoSmithKline Biologicals.


Η Κύπρος μέχρι στιγμής παρήγγειλε 600.000 εμβόλια από την AstraZeneca, 200.000 από την Johnson&Johnson και 200,000 από την Pfizer/BioNTech. Σημειώνεται ότι η εταιρεία Sanofi Pasteur&GlaxoSmithKline Biologicals δεν έχει ζητήσει ακόμα από τα κράτη να υποβάλουν παραγγελίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top